ŽIGA ROJS

More pamti! Na poppera za tune nasukao gofa!

Boris Bulić

U roku hitno sam ostao bez četiri jiga. Mislim se - šta sad? Pustio sam minimalno 15 eura u more tako da se odlučim probati onako, bez veze, staviti velikog poppera za tunu i ostale grabežljivce…Prije nekog vremena nam se iz Maribora javio Žiga Rojs koji je na svom ljetnom odmoru u Brbinju ulovio i u nadi da će mu more to vratiti, odmah pustio svoj prvog zubaca. Čini se da je more imalo sluha za taj čin pa ga je ipak nagradilo. Dakle, ovako nam je to Žiga ispričao:


– Rano ujutro sam išao lovit ribe na malo veće jigove. Počeo sam sa 60 gramskim jigovima i odmah sam uspio zakačiti morskog dno. Jig je nepovratno zapeo tako  da sve trgam – priča nam Žiga.

– Vidim ja da od takvog pristupa neće biti ništa pa prelazim na lakši štap i počinjem bacati male jigove od 20-35 grama. I u roku hitno ostanem bez još 3 jiga. Mislim se – šta sad? Pustio sam minimalno 15 eura u more tako da se odlučim probati onako, bez veze, staviti velikog poppera za tunu i ostale grabežljivce.


I nakon dvadesetak minuta mi varalicu zvizne gof! Koja je to borba bila! Bio je jak i borba je do kraja bila neizvjesna. Na kraju sam ga nasukao, ali ga nisam pustio. Bio mi je predobar za puštanje. Da je bio manji, možda, ovako je završio na gradelama – ispričao nam je Žiga Rojs.