ANDREJ HRSTIĆ

More nagrađuje uporne. S konavoskih stijena jigao pa nasukao luca od 3,6 kilograma

Boris Bulić

Zabacivao sam svoje jiggove na dubini od 40 metara i onda se oko 9 sati sve zateglo. Bila je to ljuta adrenalinska borba u kojoj je riba dominirala veći dio prvog poluvremena. A onda sam preuzeo inicijativu…Iz Ljubuškog nam se javio Andrej Hrstić koji je pasionirani spinner, premda bi shore jigger bio približniji opis njegovih sklonosti. Andrej je lovio sa konavoskih stijena i uspješno sebi osigurao gradeladu. Evo kako je to bilo:


– Ma nije to zapravo ništa posebno. Dogodilo se da sam bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i to je to.


Konavoske su stijene inače bogate ribom i tu se može baš svašta uloviti. Ja sam ovoga puta ciljano išao loviti ribu, kako bismo rekli, u pola mora – priča nam Andrej.
– Od ribarskog pribora sam koristio štap Black Mamba akcije 20 – 80 grama, mašinicu Shimano Stella 5000 SW na kojoj je bila upredenica Daiwa od 0,24 milimetra dok je jigg bio težak 40 grama.


Češljao sam teren redom, ali se činilo da ću unatoč upornosti i silnoj želji kući otići bez ulova – nastavlja Andrej svoju priču.


– Puhao je istočni vjetar koji je poprilično namreškao more. Zabacivao sam svoje jiggove na dubini od 40 metara i onda se oko 9 sati sve zateglo.


Bila je to ljuta adrenalinska borba u kojoj je riba dominirala veći dio prvog poluvremena. A onda sam preuzeo inicijativu no da nije bilo Kristijana Haramine koji mi je pomogao, teško bih ga sam izvadio.Na kraju je na suho, uz malo sreće, izašao luc težak 3,6 kilograma. Znam da ima i puno većih, ali je ovaj meni toga jutra bio baš onako, poseban. ispričao nam je Andrej Hrstić.