Marko Muštra

Kapitalni ulovi: “Nikad u životu nisam vidio takvu sipu. Bila je teška 2 kila i 480 grama!”

Boris Bulić

Marko Muštra je na Kanji skosavicu s obale u četiri metra mora uspio nasukati sipu tešku 2 kila i 480 grama!Iz Segeta Donjeg nam se javio Marko Muštra sa svojim nesvakidašnjim ulovom sipe.


– Ma nema se tu puno što za reći. Lovio sam kao i uvijek na jednoj od mojih omiljenih pozicija, tu, oko Trogira. Teren je tu pjeskovit, a dubina nekih 4 metra. I oko šest i kvarat popodne se objesila. Sreća pa sam imao dobru opremu. Skosavica je bila Kanji, upredenica Berkley X 5 od 0,12 milimetara, najlon Carrera 0,30, mašina Daiwa RX 3000 LT, a štap spinerski, Okuma Altera 7 -28 grama.


Od ovakve se sipe može napraviti crni rižoto za obitelj i kompletnu ribarsku ekipu


Prvo sam mislio da sam zapeo, a onda kad je počela pumpati i pružati otpor shvatio sam da imam pravi komad. Izvlačio sam je dobrih pet minuta s tim da mi je u samom finalu pomogao jedan poznanik sa špurtilom. Kada sam je dovukao do kraja i vidio o kakvoj se sipi radi, iznenadio sam se jer nikad u životu nisam imao priliku takvu vidjeti. Bila je teška 2 kila i 480 grama – rekao nam je Marko koji je unatoč dobrom ulovu poželio da se njegova slika ne objavi.