LIDIJA VUKIĆ

Lidija oborila državni rekord! Ulovila je trlju tešku 890 grama!

Boris Bulić

- Primjećujem da se jedna riba primiče i da joj je ponašanje malo drukčije od ostalih. Kreće kao da juri nešto, pa uspori. Krene da me prolazi van dometa moje puške i ja krećem za njom u nadi da je možda ometem pa da se predomisli. Tako i biva, okreće se i počne prilaziti. ali se stalno drži distance. Ja već na kraju daha padam prema njoj i gađam baš u trenutku kad je prišla na krajnji domet. Hitac ide i pogađam!Iz daleke Norveške nam se ponovo javila Lidija Vukić, pažljivijim čitaocima poznata po prijašnjim objavama ulova kapitalnih rombova, pollocka i bakalara. Ovoga je puta nastrijelila vrlo zanimljiv i posvuda cijenjen ulov kojim je oborila državni rekord Norveške. Evo što nam je Lidija ispričala o tome:


– Nedjelja, sunce i 20 stupnjeva vani što je za Norveške uvjete više nego ugodno. Plan je da bio da probam jednu poziciju gdje sam uočila bakalare na dubini oko 12 metara prije nekih desetak dana. Već na prvom plićem zaronu uočavam bakalara od preko kilo ali ga ne gađam. U par narednih zarona vidim da ima ribe koje i nisu velike, ali baš ‘ima života’ – priča nam Lidija.
– Krećem u zaron i planiram napraviti čeku na nekih 12 metara među stijenama neće li neki bakalar slučajno biti tuda. Već na pola zarona vidim puno ribe koja samo kruži tuda. Na toj je poziciji jaka struja, kao rijeka, tako da se tu riba zadržava. Pošto ne mogu da ispratim što se sve dešava, zaustavljam se uz jedan kamen i gledam na sve strane – nastavlja Lidija svoju priču.

– Primjećujem da se jedna riba primiče i da joj je ponašanje malo drukčije od ostalih. Kreće kao da juri nešto, pa uspori. Prepoznam da je barbun (trlja) i samo nju pratim pogledom. Krene da me prolazi van dometa moje puške i ja krećem za njom u nadi da je možda ometem pa da se predomisli. Tako i biva, okreće se i počne prilaziti. ali se stalno drži distance. Ja već na kraju daha padam prema njoj i gađam baš u trenutku kad je prišla na krajnji domet. Hitac ide i pogađam! Prezadovoljna ulovom izranjam i slijedi slikanje. Sretna sam bila što sam ulovila tu vrstu ribe ali sam kasnije bila jo sretnija. Ispostavilo se da je u pitanju rijetko veliki primjerak i da je moj ulov najveći ikada ulovljen u Norveškoj. Vaga je pokazala 890 grama, a metar 39 centimetara! Svi podaci su poslani na registraciju za novi državni rekord. Prošli rekord je bio težak 691 gram i dug 34 centimetra, a ulovljen je u srpnju ove godine – ispričala nam je Lidija Vukić.