LIDIJA VUKIĆ

Lidija ne posustaje – još jedan kapitalni bakalar od 4,5 kilograma!

Boris Bulić

Padam na 8 metara i već sam umorna i zamrznuta ali uočavam rep bakalara koji stoji nepomično s glavom prema rupi. Prilazim i vidim da je tijelo sve veće iako je po repu izgledalo kao da ima možda do 2 kila. Gađam ga i pri izvlačenju vidim da je mnogo veći.Ponovo nam se javila Lidija Vukić s dalekog sjevera, iz Norveške. Ovoga puta s novim trofejima iz svojih ribolovnih pohoda. Evo što se zbilo toga dana:


– Nakon što sam posjetila poštu od prošlog vikenda gdje sam ulovila dva velika pollocka i nije bilo ništa za vidjeti, otišla sam na drugu poziciju gdje je ‘radio’ bakalar. Bio je to veoma zanimljiv dan pod vodom – priča nam Lidija.

– U prvom zaronu ne palim kameru na masci samo na pušci, jer planiram plitak zaron samo da provjerim jel maska dobro leži i je li pojas sa olovima na mjestu. Padam na 6 metara dubine i čekam. Sa lijeve strane, s leđa mi dolazi lijep bakalar od 2,7 kilograma i ja ga gađam. U istom trenutku sa iste strane nailazi još veći i ja onako zamrznuta samo ga pratim pogledom dok prolazi bukvalno ispred mene na pola metra. Skroz je opušten i gledamo se oči u oči, a ja već ispalila harpun i razmišljam kako ću uživati da pogledam kasnije snimak s maske, ali se tada sjetim da je nisam upalila. Ipak sam uživala u toj sceni dok velika riba samo prolazi ispred mene – nastavlja Lidija svoju priču.


– Ostale ribe su ulovljene na dubini do 11 metara. Vidljivost je bila oko 4 – 5 metara sa mnogo meduza u moru. U povratku na obalu planiram još par zarona da vidim da neću opet sresti kojeg velikog bakalara. Padam na 8 metara i već sam umorna i zamrznuta ali uočavam rep bakalara koji stoji nepomično s glavom prema rupi. Prilazim i vidim da je tijelo sve veće iako je po repu izgledalo kao da ima možda do 2 kila. Gađam ga i pri izvlačenju vidim da je mnogo veći. Vaga je poslije pokazala 4,5 kilograma.


Ribu jedem često. a volim i da poklanjam prijateljima za koje znam da uživaju u jelima od ribe. Ja volim da lovim i onda budem sretna kad ono sto meni ne treba mogu dati nekome tko će biti zadovoljan zbog toga. Na kraju ništa ne propada i svi budu sretni i zadovoljni – ispričala nam je Lidija.