MATJAŽ ŠIŠERNIK - ŠIŠKO

Krupni arbuni, tabinje, veliki pauci, lovina je o kojoj sanja svaki udičar, ovo mjesto savršeno je za ribolov

Boris Bulić

Spustio sam u more jigg od 30 grama i pokušao malo jigati. I nije prošlo dugo kad sam na 45 metara dobio udarac. Okumin štap i rola Azores blue 5500 su savršeno odradili svoj posao…Javio nam se Matjaž Šišernik – Šiško, Mariborski ribolovac koji već godinama posjećuje naš akvatorij zbog ribolovne strasti koja se, kako svi to jako dobro znamo, nikako ne može obuzdati.


– Živim i radim u Sloveniji, Mala Nedjelja i Maribor, ali ovamo dolazim kad god mogu. Ribolov mi je, da tako kažem u krvi, i ne propuštam priliku za izlazak na more. Tako u prosjeku godišnje provedem 60 do 70 dana ovdje na moru – priča nam Šiško.


– Najprije sam ljetovao trinaest godina na Ugljanu u Lukoranu, a sada, zadnje četiri u Velom Ižu. Imam brod Merry Fisher 625 s kojim jako brzo mogu stići gdje god poželim tako da mogu bezrezervno uživati u ribolovu – nastavlja Šiško svoju priču.


Za ovoga pauka jigg je bio koban
– U ovom posjetu sam došao s još trojicom prijatelja malo se družiti, odmoriti i naravno, loviti ribu.


Tako smo toga dana isplovili prema jugu, okrenuli oko punte Belvedira i zaokružili polako uz vanjsku stranu Dugog Otoka. Imam jednu poštu koja mi je posebno draga i na kojoj uvijek dobro prođem.


Ulovilo se svašta


I ovoga je puta bilo tako. Lovili smo svašta, nešto većih kanjaca, jednu pristojnu tabinju i malo arbuna, a onda se na lignju zaletio dobar pauk. Spustio sam u more jigg od 30 grama i pokušao malo jigati.


I nije prošlo dugo kad sam na 45 metara dobio udarac. Okumin štap i rola Azores blue 5500 su savršeno odradili svoj posao i na površini se u kratkom vremenu našao brat od onog prvog pauka, težak 750 grama


. Ja znam da to nije najteži pauk u Jadranu, ali je meni priuštio veliko zadovoljstvo u ovom lovu, a i kasnije, za stolom, uz dobro vino i pravu ekipu.