Adriatic Depth Trophy 2020

Kraj Plavnika “pali” svjetski i nacionalni rekord u ronjenju na dah: Klovar zaronio na stotinu metara dubine

Danijela Bauk

Foto S. Drechsler

Foto S. DrechslerBaš kao što su i najavili, tijekom današnjeg dana na natjecanju Adriatic Depth Trophy 2020, AIDA i CMAS natjecanju u ronjenju na dah koje se održava u kanalu između Krka i Cresa, točnije pokraj Plavnika, pala su dva rekorda, jedan svjetski i jedan nacionalni.


Svjetski rekord postavio je Rus Aleksej Molčanov, najbolji svjetski dubinaš, koji je došao do 111 metara u disciplini Constant Weight, uron s konstantnim opterećenjem, u kategoriji s dvije peraje.


Naciionalni rekord pak postavio je Petar Klovar, nova nada domaćeg ronjenja na dah. On je došao do 100 metara također u disciplini Constant Weight, ali u kategoriji Free Immersion, odnosno povlačeći se po konopu.
Petar je prošlogodišnji je dobitnik nagrade za debitanta godine AIDA-e Hrvatska, krovne organizacije za natjecanja, promociju i edukaciju ovog sporta. Bivši plivač, ronjenjem na dah počeo se baviti prije tri godine i već niže odlične rezultate. Natjecateljsku aktivnost realizira kroz Ronilački klub Ocean iz Rijeke u kojem je moguće trenirati i napredovati u ovom zanimljivom sportu.