SKOSAVICE ZA TATAKI

Koristite li tataki skosavice? Ova je tehnika kod nas stigla tek prije nekoliko godina

Boris Bulić

Iako vrlo perfekcionistički izrađene i izrazito lovne, mnoge skosavice za tataki nisu kompatibilne s klasičnim kopčama. Naime, vrh na ovim skosavicama je dizajniran tako da su montaže preko kopči ostvarive jedino s jednako specifično dizajniranim tataki kopčama. I premda postoje brojne replike i imitacije izvorne tataki skosavice se proizvode u četiri temeljna oblika – Chibiika, Oppai, Oppai sute i Chibiebi.Tataki je tehnika koja je s Dalekog Istoka do nas stigla tek prije nekoliko godina i s kojom su, uz niz ostalih specifičnosti, stigle i specijalno dizajnirane minijaturne skosavice s izuzetno oštrim krunicama, među ribarima nazvane, a kako drukčije nego – tataki skosavice.


Iako vrlo perfekcionistički izrađene i izrazito lovne, mnoge skosavice za tataki nisu kompatibilne s klasičnim kopčama. Naime, vrh na ovim skosavicama je dizajniran tako da su montaže preko kopči ostvarive jedino s jednako specifično dizajniranim tataki kopčama.


I premda postoje brojne replike i imitacije izvorne tataki skosavice se proizvode u četiri temeljna oblika – Chibiika, Oppai, Oppai sute i Chibiebi.
Chibiika skosavice su izrađene od tvrde i nesavitljive plastike duge 5 centimetara. Naoružane su jednom krunicom, a radi balansa i dodatne vizualne provokacije u tijelu imaju i mjehurić zraka. Unatoč svilenoj oblozi zadržale su prozirnost.


Oppai skosavice su izrađene od mekanog silikona s jednom ili s dvije krunice. Modeli s jednom krunicom se proizvode u veličinama od 5 i 7 centimetara, dok su modeli s dvije krunice dugi od 7 do 10 centimetara.


Chibiebi su male tvrde skosavice koje oblikom podsjećaju na škampa. Naoružane su jednom krunicom, imaju posebno istaknuto oko i duge su 5 centimetara.


Oppai Sutte su izrađene od mekanog silikona i obložene platnom obojanim realističnim ribljim uzorcima. Naoružane su s dvije krunice i jedine od svih tataki skosavica na vrhu imaju montiran zogulin. Duge su 9,5 i 10 centimetara.