MILOŠ DAŠIĆ

Kapitalnu kirnju tešku 18 kilograma nasukao strunom od 0,18 milimetara

Boris Bulić

Borba je bila jako neizvjesna jer je riba dva puta ulazila u rupu, ali sam bio strpljiv i čekao! Tek poslije nekih 35 minuta kada je izašla drugi puta iz rupe, čupao sam i uspio je odvojiti od dna te izvući na površinu, a da ništa ne pukne.Iz Bara nam se javio Miloš Dašić, većini ribolovac poznat po svojim medaljama i priznanjima sa sportskoribolovnih natjecanja, no isto tako i po kapitalnim ulovima ostvarenima u ribolovima ‘za svoj gušt’. I ovoga je puta uspio nasukati pravu ‘malu neman’. Evo što nam je Miloš reko o tom događaju:


– Poseban mi je užitak uloviti krupniju lovinu na finiji pribor. Upravo zato i koristim uglavnom nježnije varijante, bez obzira kojom se tehnikom koristio – priča nam Miloš.

– Ovoga sam puta lovio sa štapom Okuma Fast Inchiku 80 -180 grama, mašinicom Daiwa BG4000 i upredenicom Daiwa J-braid 0.18 milimetara. Predvez je bio SavageGear od0.49 milimetara, a varalica Inchiku od 60 grama.


– Borba je bila jako neizvjesna jer je riba dva puta ulazila u rupu, ali sam bio strpljiv i čekao! Tek poslije nekih 35 minuta kada je izašla drugi puta iz rupe, čupao sam i uspio je odvojiti od dna te izvući na površinu, a da ništa ne pukne. Kirnja je bila teška 18 kilograma, a dodatnu težinu daje spoznaja da sam je nasukao na jako lagan pribor – ispričao nam je Miloš Dašić.