ANDRIJA FIAMIN

Kakav doživljaj! Mislio da na udici ima velikog goluba, a na kraju izvukao kapitalnog gofa!

Tribalo je dobrih 30 do 40 metara da ga štopan i krenen trovat i sovat jer ću se vrlo vjerojatno narednih po ure borit s golubinom koji će mi uništit upredenicu. Ma na štapu ćutin da se ova beštija repa glavom i beštimje prilaze u zazivanje svih svetaca koji bi mogli bit na pomoć…Andrija Fiamin je ribolovac kojem je strast heavy casting, ribolovna disciplina u kojoj se ješka iznosi ili malim brodom ili dronom na željenu poziciju na kojoj se čekaju u pravilu okrunjene glave.


No ovoga puta se Andriji na udici nije našao nikakav zubatac, pa ni golub, što je u prvim trenucima borbe pomislio, već nešto čemu se uopće nije nadao.


Evo što nam je Andrija ispričao o tom svom ribolovnom doživljaju:
– A lipa dana!


Jutarnja panula na lignje koja se sastoji od vožnje slaloma među mrižama i vršama rezultira s dvi lignje u kanti i krakom prve rezerve na panuli.


E, sad je vrime da se sve to servira caru na pladanj.


Brod P3 Aegean starta punom parom i povlači za sobom Octopus Beak 4/0 vezane na predvezu Saratoga 0,63. Osnova je bila Saratoga od 0,50 milimetara, shock leader Yuki Invisible 0,80 milimetara, a štapovi Anyfish Anywhere od 175 grama s rolama Penn Slammer III HS – priča nam Andrija.


– Tako je prošla cila ura prošla kad ono dolazi grozno jak udarac na desni štap, najsličniji velikom golubu.


Tribalo je dobrih 30 do 40 metara da ga štopan i krenen trovat i sovat jer ću se vrlo vjerojatno narednih po ure borit s golubinom koji će mi uništit upredenicu.


Ma na štapu ćutin da se ova beštija repa glavom i beštimje prilaze u zazivanje svih svetaca koji bi mogli bit na pomoć – nastavlja Andrija svoju priču.– A ka za pegulu, niko od mojih suboraca jutros nije moga u avanturu.


Grančik je u autu, ma nikoga nema ni u prolazu da ga dobaci, a znan da se on pridat neće.


I tako ja 20 metara put sebe, a on 15 metara nazad.


I sve je izdržalo!


Riba koju san mora nasukat, uz razinu stresa dovoljnu za predinfarktno stanje, je vanka!


U naletu preostalog adrenalina rađa se krik sriće i zadovoljstva.Vaga pokazuje punih 18 kilograma! Nema dalje od ovoga!


Pozdrav svim ljudima dobre volje, svim suborcima koji su se zapleli u mrižu “okrutnog” heavy castinga i rogi ribaru – ispričao nam je Andrija Fiamin.