IVANA PRIBILOVIĆ

Kada mama lovi ogromne sipe, tada gađa pravo u sridu!

Boris Bulić

Uloviti prosječno veliku sipu ostima možda i nije nešto posebno i ne donosi neko osobito veselje. Ali kad mama ostima ulovi ogromnu sipu pred svojom djecom, tada je to radost do neba…Iz Biograda na moru nam se javila Ivana Pribilović sa ulovom koji za ljude koji žive odmah uz more možda i običan, ali za većinu ipak vrlo neobičan.


– Djeca mi često odu loviti ribu. Bolje rečeno, svaku večer su na rivi. Ja ih često dođem ‘poviriti’, ali sama rijetko lovim, pogotovo kad idu loviti sipe. Inače volim loviti i često odem s njima u ribolov, ali za tu vrstu lova jednostavno nemam strpljenja – priča nam Ivana.


– Tako je bilo i te večeri. Oni su se spremili na more i zvali su mene, a kako znaju da nisam baš od lova sipa s štapom uspjeli su me nagovoriti samo na to da odemo uza kraj vidjeti ima li koja sipa. Njihov uobičajeni đir je plažom Bošana u Biogradu, pa sve skoro do Sv. Filipa i Jakova – nastavlja Ivana svoju priču.


Sipa je težila 1,75 kilograma
– Napravili smo mi tako đir i sve što smo vidjeli bilo je tek par malih sipica. Već smo se pomirili s tim da od ulova toga dana neće biti ništa. Ja sam, naravno, neprestano prigovarala, jer sam jedva čekala da odemo kući, a oni su bili uporni i odlučili napraviti još i đir do broda. I tako, hodajući rivom, tako reći ispred kuće, ugledali smo veliku sipu. Meni se činila ogromna. Djeca su htjela da je baš ja ulovim pa sam nakon kraćeg nagovaranja i uzela osti. Pogodila sam je što bi rekli ‘u sridu’ i bez problema je izvukla na suho. Djeca su bila oduševljena, a i ja sam naravno bila jako sretna. Odlazak u ribolov s djecom me uvijek veseli, a pogotovo kad je ovako uspješan. A kad smo došli kući odmah smo je izvagali. Težila je 1,75 kilograma i to je bila najveća sipa koju sam ikad ulovila, a sutra smo spremili odličan crni rižoto s ponosom nam je ispričala Ivana Pribilović.