SPINNERSKI TRIKOVI

Kad neće na klasiku, hoće na novitete: Dipao silikonce pa se nalovio šaruna

Boris Bulić

Uzeo sam par novih Sandworma u boji Sparkling white, kapnuo kap worm ulja i kap novog dipa. Novi izumi u najavi, da izbjegnem obični vodenasti dip. Pun nade nastavljam lov. Petnaest zabačaja bez ikakvog trzaja uz srednje namotavanje role i to je to! Devet šaruna realizirano, četiri ne.Iz Šibenika nam se još jednom javio Ivica, osnivač International Fishing Channel-a koji se i na društvenim mrežama, pa tako i ovdje predstavlja kao Ivan IFC. Dakle, Ivan se nalovio šaruna ali ne slučajno ili bilo kako već promišljanjem. Evo što nam je Ivica rekao o tome:


– Pitam ja tako jednog dobrog barbe jesu li počeli šaruni, a on meni kaže slabo i nikako: Uspije on tu i tamo kojeg dobit á volo, ali jedino na crijeva od srdele ili šaruna. Ipak se odlučim poć probati, ali sa silikoncima – priča nam Ivica.


– Skužio sam di su šaruni, ne puno njih, ali tu su… E ljudi moji, bacao sam i bacao, nema šta nisam, otežanje jedno, drugo, stil vođenja silikona jedan, drugi, guma jedna, druga, stota, o bojama da ni ne pričam… Ni jednog jedinog nisam dobio. Imao sam par ‘guranja’ Sandworma, ali toliko oprezno i bez najmanjeg griza.

Tri ujutro je već. Radilo se dan prije, a radi se i dan iza. I tako se sitim onog barbe – ‘samo na crijeva od šaruna i srdele’.


Pa reko’, imam novi dip, miris mackerel – nastavlja Ivica svoju priču.


– Nazad kući po par novih Sandworma u boji Sparkling white, kapnem kap worm ulja i kap novog dipa. Novi izumi u najavi, da izbjegnem obični vodenasti dip.


Pun nade nastavljam lov. Petnaest zabačaja bez ikakvog trzaja uz srednje namotavanje role i to je to! Devet šaruna realizirano, četiri ne. Vratim iza stari silikon bez Mackerel dipa, opet ništa. Onda opet promjena na novi i odmah još par udaraca pa lagano na spavanje.Eto jedno novo iskustvo, a ova objava je pogotovo za neke ‘znalce’ koji onako bez pardona bacaju priču kako šarune love na sve, čak jedan i na čepove od piva.


A ja se držim one stare ribarske:


– Kad neće, možeš se na glavu okrenut, sve dok ne skužiš taj tren, na tom mistu, tu jednu sitnicu koja totalno okrene cilu priču – ispričao nam je Ivica.