ELVIS LJUBIČIĆ

Još jedan dobar razlog za ribolov: – Pohane strijelke imaju poseban ukus

Boris Bulić

Možda je u početku malo komplicirano dok se riba isfiletira i odvoji od kože, ali vjerujte mi, vrijedi truda. Probajte svakako, meni je ispala top i baš sam zadovoljan…



Nakon poduže pauze nam se javio Elvis Ljubičić, pasionirani ribolovac kojem je spinning strijelke posebna strast.


No ovoga puta nije u pitanju ni ribolovna tehnika ni nekakav ulov već kulinarski pothvat.


Elvis je svoje strijelke odlučio pohati što se pokazalo izvrsnom odlukom.




Evo što nam je rekao o tome:


– Prije par dana sam se odlučio za jedan moj novi catch&cook, a to je bila pohana strijelka.


Dugo mi je bila želja to napraviti, da se malo maknem od standardnih gradela, roštilja i pećnica još od prije prije par godina kada sam pročitao objavu i recept od Ivana Garbina – priča nam Elvis.


– Znači strijelke sam očistio, filetirao i skinuo kožu.



Nakon toga sam zarezao i uklonio bočne crvene krvne linije.


Kada sam dobio čiste filete popaprio sam ih i posolio malo bolje, jer strijelka trpi kada joj se doda više soli.



Nakon toga sam ih prepolovio da bi mi bilo lakše baratati s njima prilikom umakanja – nastavlja Elvis.


– Onda sam nastavio sa standardnom pripremom, brašno, jaja, kručne mrvice i početak finalne pripreme.



Nakon što sam ribu uvaljao u smjesu za pohanje stavio sam je nekih 15-20 minuta u fritezu na vrući zrak na 200°C.


Kada korica počinje dobivati lagano zlatnu boju riba se može izvaditi iz friteze.



Tako pripremljenu ribu sam odmah bacio na tanjur pa je onako toplu i hruskavu i umakao u majonezu što mi je bila super kombinacija.



A budući da su mi ostala dva fileta koja nismo stigli pojesti, vakumirao sam ih i stavio u škrinju za drugi put.


Probajte svakako, meni je ispala top i baš sam zadovoljan.


Možda je malo komplicirano dok se riba isfiletira i odvoji od kože, ali vjerujte mi, vrijedi truda.


I to je to – dobar tek! – ispričao nam je Elvis Ljubičić.