
Možda je u početku malo komplicirano dok se riba isfiletira i odvoji od kože, ali vjerujte mi, vrijedi truda. Probajte svakako, meni je ispala top i baš sam zadovoljan…
povezane vijesti
- Znate li da je za ugađanje magnetne kočnice kod bacačkih multiplikatora najprije potrebno ugoditi mehaničku kočnicu? Evo kako se to radi…
- Neočekivana sreća – Lovio krunaše pa ulovio kapitalnog kokota
- Četiri nova pravilnika stupaju na snagu. Posebno je zanimljivo partnerstvo između znanstvenika i ribara
Nakon poduže pauze nam se javio Elvis Ljubičić, pasionirani ribolovac kojem je spinning strijelke posebna strast.
No ovoga puta nije u pitanju ni ribolovna tehnika ni nekakav ulov već kulinarski pothvat.
Elvis je svoje strijelke odlučio pohati što se pokazalo izvrsnom odlukom.
Evo što nam je rekao o tome:
– Prije par dana sam se odlučio za jedan moj novi catch&cook, a to je bila pohana strijelka.
Dugo mi je bila želja to napraviti, da se malo maknem od standardnih gradela, roštilja i pećnica još od prije prije par godina kada sam pročitao objavu i recept od Ivana Garbina – priča nam Elvis.
– Znači strijelke sam očistio, filetirao i skinuo kožu.
Nakon toga sam zarezao i uklonio bočne crvene krvne linije.
Kada sam dobio čiste filete popaprio sam ih i posolio malo bolje, jer strijelka trpi kada joj se doda više soli.
Nakon toga sam ih prepolovio da bi mi bilo lakše baratati s njima prilikom umakanja – nastavlja Elvis.
– Onda sam nastavio sa standardnom pripremom, brašno, jaja, kručne mrvice i početak finalne pripreme.
Nakon što sam ribu uvaljao u smjesu za pohanje stavio sam je nekih 15-20 minuta u fritezu na vrući zrak na 200°C.
Kada korica počinje dobivati lagano zlatnu boju riba se može izvaditi iz friteze.
Tako pripremljenu ribu sam odmah bacio na tanjur pa je onako toplu i hruskavu i umakao u majonezu što mi je bila super kombinacija.
A budući da su mi ostala dva fileta koja nismo stigli pojesti, vakumirao sam ih i stavio u škrinju za drugi put.
Probajte svakako, meni je ispala top i baš sam zadovoljan.
Možda je malo komplicirano dok se riba isfiletira i odvoji od kože, ali vjerujte mi, vrijedi truda.
I to je to – dobar tek! – ispričao nam je Elvis Ljubičić.