Podrška

Jadrolinija oslobodila od plaćanja putnih karata sve one koji voze humanitarnu pomoć

HinaDomaći putnički brodar Jadrolinija oslobodila je od plaćanja putnih karata vozila koja prevoze humanitarnu pomoć za potresom stradalo područje, vozila služba i volontera koja pomažu, te osobe s pogođenih područja koje putuju prema otocima.


“Jadrolinija je donijela odluku o oslobađanju plaćanja putnih karata za vozila koja sudjeluju u prijevozu humanitarne pomoći, za vozila Dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD), Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) te volontera koji odlaze kao pomoć na potresom nastradalo područje”, stoji u priopćenju.


Sve osobe s pogođenih područja, koje putuju prema otocima, besplatan prijevoz ostvaruju uz predočenje osobne iskaznice.
Iz Jadrolinije poručuju da je zbog evidencije besplatnog prijevoza potrebno dostaviti naziv organizacije, ustanove, udruge ili ime i prezime, registarsku oznaku, tip vozila, datum putovanja te luku ukrcaja na adresu [email protected]


U Jadroliniji je organizirana i humanitarna akcija djelatnika Jadrolinije, pa će uz prikupljene donacije djelatnika, donaciju uplatiti i Jadrolinija. Prikupljeni novac bit će uplaćen na račun koji je Vlada Republike Hrvatske otvorila za donacije financijskih sredstava u akciji “Pomoć za obnovu nakon potresa”.


Dan žalosti u povodu žrtava stradalih u potresu koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku i okolne županije bit će obilježen danas sirenama sa svih brodova Jadrolinijine flote u 12 sati i 19 minuta te spuštenim zastavama na pola koplja.