HRVOJE ŠTEVINOVIĆ

I to se zna dogoditi. Kod Šibenika spinao brancine pa ulovio – štuku

Boris Bulić

U propadanju, pri samom dnu, sve se jako zateže i riba je gore! Drill traje dvije sekunde i onda razočaranje… Riba odlazi u dubinu, ali pri tom odlasku uspijevam krajem oka snimiti rep. S nevjericom gledam u mjesto gdje je rep nestao jer je rep koji sam vidio bio rep od štuke…Premda je ovaj ulov ostvaren još prije tri godine, zbog svoje specifičnosti svakako zaslužuje prostor na ovim stranicama. Onima koji do sada nisu čuli za njega bit će novost, a onima koji su imali priliku saznati za njega, bit će zanimljivo podsjećanje.


Hrvoje Števinović, inače Pro Staff za Savage Gear Croatia, spinao je u luci Bilice kraj Šibenika i u tom je ribolovu uspio uloviti štuku, slatkovodnu ribu koja je vjerojatno zbog obilnih kiša ‘kliznula’ kroz ušće Krke u bočati uzobalni pojas.


Evo što nam je Hrvoje Števinović, inače Pro Staff za Savage Gear Croatia, ispričao o ovom svom neobičnom ulovu:
– Bilo je to sunčano siječanjsko jutro, 2021. godine.


Ranom zorom sam otišao u lignjolov i vratio se u apartman već oko 9 sati.


Supruga i dijete su se taman probudili i doručkovale. Predlažem ženi da skuha kavu i da odemo do plaže očistit lignje i popit kavu uz more, što smo i napravili – priča nam Hrvoje.


– Pijemo tako lagano kavicu i ja prošećem malo uz rivu, da bacim oko.


I čim sam prišao rubu, snimim dva brancina u blizini.


Naravno, odmah odlazim do auta i vadim pribor i trk na mjesto gdje sam ih vidio.


Štap dužine 270 centimetara, akcije bacanja 7-28 grama, rola 3000 te bijeli shad silikon od 8 centimetara na pet gramskoj jig glavi trebali su biti dobra kombinacija – nastavlja Hrvoje.


– I nisam pogriješio jer jako brzo dobijam griz. U propadanju, pri samom dnu, sve se jako zateže tako da je kontra bila više refleksna nego potrebna.


Riba je gore! Drill traje dvije sekunde i onda razočaranje… Riba se oslobađa i odlazi u dubinu, ali pri tom odlasku uspijevam krajem oka snimiti rep. S nevjericom gledam u namreškano more na mjestu gdje je rep nestao jer je rep koji sam vidio bio rep od štuke.Odmah zovem ženu koja se igrala s malom da dođe snimiti ovo.


Zabacujem odmah ponovno na isto mjesto i puštam varalicu da tone do dna i na identičan način kao i maloprije i ponovno dobivam griz.


No ovoga se puta se nije otkačila. Nakon kraće borbe, privlačim je i oprezno primam pod škrge pa je dižem na rivu.


Ribu nisam vagao, procijenio sam je na oko tri kilograma.


Zanimljivo je da mi je isprva to bilo razočarenje jer nisam na more došao loviti štuke, ali je poslije ispalo da mi je to jedan od dražih ulova u mojoj ribolovnoj karijeri – ispričao nam je Hrvoje Števinović.A sve koje zanima, snimak ovog zanimljivog ulova mogu vidjeti klikom ovdje.