ANTE NIŽIĆ

I to se događa – Lovio lignje pa ulovio mača kojeg je napala strijelka!

- Polako sam izvlačio ribu koja se poprilično borila, ali ne toliko da bi bilo kritično. I onda u jednom trenu sam osjetio dodatni udarac koji u tom trenutku nisam mogao objasniti. A kad sam sve izvadio vidio sam da je na gornjoj skosavici zmijičnjak repaš, ili mač, kako mi tu ribu zovemo, a na donjem dijelu s leđne strane svježi ožiljak…Iz Crvenog Grma nam se javio Ante Nižić koji je loveći lignje na ušću Neretve uspio ostvariti neobičan ulov. Evo što nam je Ante ispričao o tom svom ribolovnom doživljaju.


– Ma taj lignjolov nije trebao biti ni po čemu drukčiji od svih dosadašnjih. Klasičan lignjolov u Pelješkom kanalu. Običan fluorokarbonski predvez, DTD-ove skosavice Retro Bukva… – priča nam Ante.

– Odabrao sam običnu poziciju na dubini od oko dvadesetak metara, na ušću Neretve. I dok sam skosao odjednom mi je nešto povuklo strunu iz ruke tako da sam je jedva zadržao. Nakon trenutka nedoumice sam shvatio da nije lignja već nekakva riba – nastavlja Ante svoju priču.


– Polako sam izvlačio ribu koja se poprilično borila, ali ne toliko da bi bilo kritično. I onda u jednom trenu sam osjetio dodatni udarac koji u tom trenutku nisam mogao objasniti.A kad sam sve izvadio vidio sam da je na gornjoj skosavici zmijičnjak repaš, ili mač, kako mi tu ribu zovemo, a na donjem dijelu s leđne strane svježi ožiljak. U trenu je sve postalo jasno. Dok sam ga izvlačio, očito ga je napala strijelka, tako da zapravo mogu biti sretan što sam uopće izvukao ribu u komadu – ispričao nam je Ante Nižić.