LEO ĆURKOVIĆ

I to je moguće: Na inchiku iz ruke ulovio kraljicu škrpinu!

Boris Bulić

Nakon uzaludnog traženja po brakovima i samo jednog ulovljenog fratra kojeg mi je, uz pozdrave tridesetak dupina, digao otac, došli smo i do jednog zida koji pada sa 20 na 65 metara. I tu, na rubu tog zida je pala ova lijepa crvena kraljica…Iz Zadra nam se javio Danijel Ćurković čiji je otac Leo uspio uloviti relativno čestu lovinu relativno čestom tehnikom, ali zato na vrlo neobičan način. Evo što nam je Danijel rekao o tome:


– Isplovio sam u gajeti s ocem na more, u Pašmanski kanal. Išli smo tunjati po bracima, ciljano tražit koju škrpinu i fratra, no nije nas baš sreća poslužila – priča nam Danijel.


– Tako smo nakon uzaludnog traženja po brakovima i samo jednog ulovljenog fratra kojeg mi je, uz pozdrave tridesetak dupina, digao otac, došli i do jednog zida koji pada sa 20 na 65 metara – nastavlja Danijel svoju priču.

– I tu, na rubu tog zida je pala ova lijepa crvena kraljica teška 1,5 kilograma! A budući da moj otac uvijek lovi isključivo iz ruke, tako je bilo i ovoga puta. Dakle pribor je bio motavilo s najlonom 0,50/0,60 milimetara a ješka homemade inchiku, što znači olovo pa split ring pa udica s očicom, a na njoj traka lignje na što se polakomila ova škrpina, a što ju je koštalo glave – ispričao nam je Danijel Ćurković.