Ulov u vodicama

I one vole crvene varalice: U driftu nasukao škrpinu od 3,2 kilograma

Boris Bulić

A nakon kraće stanke i kratke marende prolazeći u driftu točno preko braka osjetio sam jak ugriz, iznimno jako povlačenje nakon čega sam udario kontru i odmah počeo izvlačiti ribu. Ovaj put je otpor bio puno jači tako da se jasno moglo naslutiti da dolazi veća riba. I imao sam pravo. Pri samoj površini se ukazala velika, jarko crvena škarpina koja je brzo završila u špurtilu…Iz Vodica nam se javio Alen Hodžić koji se kao rođeni Zagrepčanin u posljednje vrijeme potpuno stopio s morsko-ribolovnim konceptom. Tako je Alen nedavno nasukao i jedan pažnje vrijedan ulov. Evo što nam je Alen ispričao o tom događaju:


Rođen sam i odrastao u Zagrebu. U Vodice sam doselio prije desetak godina jer mi je supruga iz Vodica. Brzo sam se prilagodio i zavolio more, masline i brodove. A ribolov me počeo posebno zanimati prije neke dvije godine kada sam počeo odlaziti s prijateljima na more loviti lignje i ribe – priča nam Alen.


– I tako je zapravo sve počelo. Ribolov je za mene oduvijek isključivo sport i rekreacija, a nikako izvor financija.
A to sam popodne proveo na moru s prijateljem, iskusnim ribarom i tunolovcem Zoranom Srdarevom – Murom, koji mi je nesebično pokazao jednu od svojih tajnih pošti za škarpine. I stvarno, nije trebalo puno čekati da uhvatimo prvih par komada od kila do kila i pol – nastavlja Alen svoju priču.– A nakon kraće stanke i kratke marende prolazeći u driftu točno preko braka osjetio sam jak ugriz, iznimno jako povlačenje nakon čega sam udario kontru i odmah počeo izvlačiti ribu. Ovaj put je otpor bio puno jači tako da se jasno moglo naslutiti da dolazi veća riba. I imao sam pravo. Pri samoj površini se ukazala velika, jarko crvena škarpina koja je brzo završila u špurtilu te izazvala opće oduševljenje na brodu, a na vagi pokazala 3,2 kilograma. Tu škrpinu sam ulovio na silikonsku varalicu JLC XIPI tešku 150 grama – ispričao nam je Alen Hodžić.