ŽIGA ROJS

‘Hvala ti more! Ulovio sam svog prvog zubaca i s ponosom ga vratio natrag’

Boris Bulić

Palo mi je na pamet da bih možda, kada kad katamaran ode, mogao pokušati na toj strani bacati veće jigove pa možda i nešto krupnije uloviti. Tako sam kad je katamaran otplovio, stavio na štap jig od 40 grama zlatne boje i bacio ga u more…Iz Maribora nam se javio Žiga Rojs, koji je na svom ljetnom odmoru uspio uloviti i pustiti svoj prvog zubaca. Evo što nam je o tom ribolovnom događaju ispričao mladi Žiga:


– Polovicom srpnja sam u pet ujutro bio u Brbinju na rivi pokušavajući uloviti kojeg brancina sa sitnim voblerima. Ali već nakon pet minuta lova do mene je došla neka žena i rekla d ase moram maknut jer da će tu pristati katamaran. Sačekao sam da katamaran dođe pa sam se prebacio sa druge strane, poigrat se sa malima jigovima od 8 grama – priča nam Žiga.


Zubatac je odmah nakon fotografiranja vraćen u more


– I već u prvom zabačaju, nakon i par tvičeva zagrizla je riba. Borba je bila baš dobra tako da se nakon minutu-dvije pojavila boja ribe koju svi vole i priželjkuju. Ulovio sam mog prvog zubaca! Imao je oko 200-300 grama. S ponosom sam ga vratio u more neka naraste barem na 2 – 3 kila pa neka mi se onda vrati – ispričao nam je Žiga Rojs.