20. izdanje

FOTO Vološćanski predbožićni kup: Posada broda “Code-x” u 26 minuta do pobjede

Marina Kirigin

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Na regati u organizaciji Jedriličarskog kluba "Opatija" nastupilo je 15 posadaPosada broda “Code-x” za čijim je kormilom bio Goran Ivanković iz Jedriličarskog kluba “Neverin” iz Čavla pobjednik je 20. izdanja regate krstaša Vološćanski predbožićni kup.


Na regati u organizaciji Jedriličarskog kluba “Opatija” nastupilo je 15 posada.

Startalo se pred vološćanskim lukobranom po izuzetno hladnom i kišovitom vremenu, ali ujedno i vrlo vjetrovitom pa je prvoplasiranoj posadi za završiti regatu bilo potrebno svega 26 minuta.


U toliko su vremena dva puta prošli štap polje koje se nalazilo na potezu između Preluka i hotela Miramar.Na drugo mjesto u ukupnom poretku plasirala se posada “Tare” sa skiperom Marinom Lovrovićem iz JK “Rijeka”, a treće mjesto pripalo je posadi broda “Ariel” za čijim je kormilom bio Dalibor Jurčić iz kluba domaćina regate.


Po završetku regate priznanja su podijeljena i najboljima po grupama te je održano prigodno druženje u pizzeriji “Moho” u Voloskom.– Tijekom cijele regate puhala je tramontana koja je dosezala snagu i do 20 čvorova. Dogodila se i mala nezgoda. Imali smo čovjeka u moru, člana posade jednog broda, kojeg je iz mora izvukla vlastita posada zahvaljujući brzo i spretnoj reakciji skipera i članova posade.


Međutim, mi kao organizatori bili smo isto tako spremni za takve slučaje te smo istovremeno sa gumonom izašli na more pomoći – rekao je Mario Šikić, predsjednik Jedriličarskog kluba “Opatija”.


JK Opatija organizator je ove dva desetljeća duge regate koju je, prema riječima Šikića, pokrenuo Christian Tominić, vološćanski ugostitelj kod kojeg se i danas vrše prijave za regatu i u čijem ugostiteljskom objektu “Kon-Tiki” započinje ova već uobičajena prosinačka sportska priredba.