Inovativne jedrilice

FOTO ACI domaćin europskog prvenstva ClubSwan 36, po prvi put se jedri u Hrvatskoj

Portal Novi list

Foto Studio Borlenghi

Foto Studio Borlenghi

ACI i Split iduće godine domaćini premijerne regate sezone i jednog od najprestižnijih jedriličarskih natjecanjaTri jedrenja održana u prekrasnim uvjetima u splitskom akvatoriju, neizvjesne bitke na moru te tri različita pobjednika obilježila su prvi dan ClubSwan 36 Europeansa koje je započelo u Hrvatskoj uz domaćinstvo ACI d.d. i ACI Saila te organizaciju JK Labud i partnerstvo Nautor’s Swana.


Nakon uvodnog dana u vodstvu je monegaška posada G-Spot ispred britanskog Black Seala i talijanskog Cuordileonea, a najbolja hrvatska posada je Lucky Luke Šangulina koji se nalazi na petom mjestu.


Foto galerija: Europeans ClubSwan36 1. dan Foto: Studio Borlenghi


Prvog dana Europskog prvenstva u klasi ClubSwan 36 dugo se čekalo na vjetar, a splitski se Eol smilovao jedriličarima tek nešto poslije 14.30 sati kada je regatni odbor oglasio i službeni početak jedrenja.
Maestral je konačno zapuhao, pa je impresivna flota od 12 inovativnih jedrilica konačno dobila priliku pokazati sve što zna.


Uz sjajne uvjete i tri održana jedrenja u kojima smo imali tri različita pobjednika (G-Spot, Farstar, Goddess), na regatnom se polju vodila velika bitka između sadašnjih i bivših olimpijaca te sudionika mnogih prestižnih regata koji se u Hrvatskoj bore za prvi, povijesni naslov europskog prvaka u klasi ClubSwan 36.


ClubSwan 36 Europeans službeno je otvoreno u utorak navečer uz brojne uzvanike, a Split i ACI svoj su jedriličarski ispit položili s ‘odličnim’.


Naime, CEO ClubSwan Racinga, Federico Michetti nije krio zadovoljstvo sjajnim uvjetima koji su flotu dočekali u Hrvatskoj.


‘ACI i ACI Sail partneri su s kojima već nekoliko godina dijelimo strast prema jedrenju. U Hrvatskoj nas je dočekao veliki entuzijazam, iskustvo i znanje koje je potrebno u pripremi ovako zahtjevnih regata.


Stoga je vodstvo klase odlučilo kako će iduće godine Split biti domaćin prve regate sezone u klasi ClubSwan 36’, najavio je Federico Michetti.


Splitska regata nastavlja se u četvrtak, uz planirani start u 14.00.