NEVEN BANFIĆ

Dva đira za jednog brancina! Prvi je pao, ali je zato drugi uspješno nasukan!

Boris Bulić

Samo par minuta prije 11 sati sam dobio ribu koja se na pola puta do broda naprosto otkačila. Poprilično deprimiran pustio sam varalicu ponovo u more, zavezao istom rutom natrag i nakon par minuta dobio novi udarac!Neven Banfić je ribolovac koji se, kako sam kaže ribolovom bavim uglavnom iz hobija, rekreativno. I premda je ta izjava više nego skromna, rezultati, poput ovog brancina, govore da je u pitanju puno ozbiljniji pristup. Evo što nam je o tome Neven rekao:


Držao se na zadnjoj trokukoj udici


– Najviše preferiram tehniku lake priobalne panule po terenima koje već poprilično poznajem. Tako sam ovom prilikom prolazio standardnom rutom oko otoka Mauna panulajući uz samu obalu na dubini od 3 do 5 metara. I par minuta prije 11 sati sam dobio ribu koja se na pola puta do broda naprosto otkačila. Po načinu kako se riba borila, pretpostavljam da je bio brancin. Poprilično deprimiran pustio sam varalicu ponovo u more, zavezao istom rutom natrag i nakon par minuta dobio novi udarac koji se ovoga puta uspješno okončao.


Posljednje poziranje prije gradela


Ne bih se čudio da se oba puta radilo o istoj ribi. Ovaj brancin od dva kilograma je ulovljen na varalicu Rapala Original Floater GFR koja mi se pokazala kao izvrsna. Štap je bio D.A.M. Calyber Jerk UH, rola Tica Taurus, a na roli je bila namotana upredenica Spiderwire 0,33 milimetra s Tectan fluorokarbonskim predvezom od 0,40 milimetara – ispričao jam je Neven.