ANTONIO ŠPANJA

Drama na Šibenskoj rivi – Zabacio Patchinka pa doživio borbu s lucom

Boris Bulić

Riba je izvukla je 30 metara upredenice bez ikakvog zastajkivanja. I onda malo povuci- potegni, pa opet popusti i ona ode 20 metara lijevo, pa 20 metara desno, i tako 5-6 puta dok nije isplivala na površinu uz obalu...Iz Šibenika nam se javio Antonio Španja koji je kao vješti spinner iskoristio pravi trenutak. Sve zbilo jako brzo, ali to nipošto nije bila prepreka za uživanje.


Evo što nam je Antonio ispričao o tome:


– Poša san u Lučku kapetaniju da vidin nešto za brod i kad san se vraća vidija san da 40 metara od obale nešto goni ribu. Pomislim se zašto ne otić u auto po štap.
A dok san iša i dok san se vratija, neki gliser je proša i evidentno poplašija sve, ali svejedno san zabacija 20 puta, međutim ništa se nije dogodilo – priča nam Antonio.


– Po povratku san prova još na par mista i odlučim se provati kod kolodvora di uvik ima par ribiča šta love orade.


I ispalo je dobro što san tako odlučija. Nakon drugog zabačaja nešto onako diskretno pokupi varalicu.


Evo je, nešto do kila najviše, možda neka mala strijelkica…


Polako je povučen dva metra sebi i kad je ona skužila da je uhvaćena, tada kreće ludilo.


Štap je bio Casted Satis 243 cm, 15-40 g, rola Abu Garcia Superior 2500 SGH, upredenica Spider Wire 0,22 milimetara, predvez najlonski 0,40 milimetara, a varalica Patchinko 125


– nastavlja Antonio svoju priču.


– Riba je izvukla je 30 metara upredenice bez ikakvog zastajkivanja.


I onda malo povuci- potegni, pa opet popusti i ona ode 20 metara lijevo, pa 20 metara desno, i tako 5-6 puta dok nije isplivala na površinu uz obalu.


A borila se ka lubin od 18 kila.Problem je bija što je uz obalu 2 metra visine. Sreća šta je jedan od ribiča ima špurtil odgovarajuće veličine pa je nakon par pokušaja luc težak 3,555 kilograma završija na suhom.A bilo je drž-ne daj… Tresle su mi se ruke pola sata nakon ulova.


I sve to na radost mene, par ribiča i desetak turista koji su to sve doživjeli i ovjekovječili sa par slika za uspomenu iz Hrvatske i Šibenika – ispričao nam je Antonio Španja.