GORAN MADŽAR

Djeca na kupanju, a ribolovac u akciji! Na light opremu nasukao borbenu strijelku!

Boris Bulić

Mislio sam da nema šanse da je izvučen do kraja jer garant mora pregrist predvez. A kad je došla do kraja, kada san je ugleda u moru, tek je onda počela divljati i izvlačit upredenicu. Tako mi je dva puta izvukla i stalno bižala u dublje…Iz Kaštel Sućurca nam se javio Goran Madžar koji je običan ljetni dan uspio pretvoriti u ribolovni doživljaj za pamćenje. Evo što nam je Goran o tome ispričao:


– Znači, sa dicom sam išao na kupanje. Većinom mi oprema stoji u autu. I tako sam, nekako bez veze, usput, otišao do auta i uzeo opremu koju inače koristim za eging, a ponekad i za lagano varaličarenje.


Sve skupa je zezancija trajala nekih 45 minuta. Dubina je bila možda pet – šest metara s pijeskom na dnu, a sve to s vanjske strane nasipa jer je s unutrašnje strane mala lučica i kupalište Gojača – priča nam Goran.
– Prvo sam baca jigove od Savagea 3D Slim Jig 8 grama i od Sakure Lisca Loca od 14 grama.


Pustio bih ih do dna, pa onda lagano jiganje i povlačenje.


I tako sam minja varalice pa na kraju doša i do Red Gravity. Na povlačenje nisam dobio ništa ali kad sam pustio da propada uz lagano trzanje, dobio sam griz – nastavlja Goran svoju priču.


– Prvo sam mislija da je zapelo jer kako sam okretao rolu, kočnica je proklizavala. Tek nakon toga je štap počeja trzat. I onda lagano potezanje štapom i namotavanje. Na pola povlačenja je dva puta spektakularno iskočila. Tek sam tu vidija da je strijelka. Mislio sam:


– Nema šanse da je izvučen do kraja jer garant mora pregrist predvez…


A kad je došla do kraja, kada san je ugleda u moru, tek je onda počela divljati i izvlačit upredenicu. Tako mi je dva puta izvukla i stalno bižala u dublje.Na kraju kad sam je dovuka, toliko se izmorila da je samo ležala na površini nakon čega više nije bija problem izvadit je.


Ova je strijelka ulovljena štapom Okuma Aria Eging, rolom Shimano Ultegra 2500 FG, upredenicom Daiwa Morethan UVF +Si #0.6 i s fluorocarbonskim predvezom Okuma Seamax 0.23. Varalica je bila SavageGear Gravity Pencil 8g S Pink Belly Sardine PHP.


Naravno, trebalo je imat imalo sriće da ne zaguca cilu varalicu, nego samo za zadnje kuke, baš kako triba – ispričao nam je Goran svoj ribolovni doživljaj.