Crikvenička rivijera

Počinje Mjesec plave ribe: “Plavuša” do kraja lipnja ima glavnu ulogu u Crikvenici

Biljana Savić

Ugostitelji s područja čitave crikveničke rivijere pripremili su posebne jelovnike od tri slijeda, temeljene na jelima od plave ribe po promotivnoj cijeni od 100 kuna, a nude ih osam restorana i konobaI ove godine Crikvenica će imati Mjesec plave ribe, posvećen vladarici tradicionalne gastronomije ovoga kraja – plavoj ribi. U svom osmom izdanju, koje počinje danas, a trajat će do 30. lipnja, i za ovo su razdoblje ugostitelji s područja čitave crikveničke rivijere pripremili posebne jelovnike od tri slijeda, temeljene na jelima od plave ribe po promotivnoj cijeni od 100 kuna, a nude ih restorani i konobe: u Crikvenici Bodulka, Karoca i Trabakul, u Dramlju Domino, u Jadranovu Feral te Kantunić, Riva i Ulika u Selcu.


Posjetitelji i riboljupci moći će kušati jela poput palamide u maslinovom ulju na rikoli, tune na pašticadu s njokima, filea skuše sa salatom od mladoga krumpira, domaćih crnih rezanaca s umakom od inćuna, steaka od tune na žaru s blitvom i povrćem, domaćih njoka s tunom, tune u mediteranskoj salsi s palentom, zapečene skuše u pećnici s krumpirom i povrćem i brojnih drugih, ali svakako i najpoznatije od svih jela od plave ribe na crikveničkom području – rupice na palenti ili selačke kolubice.


– Slobodno zakoračite na Cestu plave ribe koju možete pronaći jedino na Rivijeri Crikvenici. Obavezno »zaplivajte« i našim društvenim mrežama, gdje vas čekaju svježi detalji o najpopularnijoj »plavuši« te drugim zanimljivostima i događanjima – poručuje organizator, Turistička zajednica Grada Crikvenice. Ovdje je, kažu, plava riba vladarica cijele godine, no glavnu ulogu ima u lipnju.