Kakav ulov

Dalibor se specijalizirao za lov kapitalaca s obale: Ovog je velikog gofa digao – ciplom!

Boris Bulić

Puštam mamac, skakavicu (cipola), i poslije nekih dvadesetak minuta vidim kurniju kod mamca. To je onaj vir koji ostane kad riba gađa lovinu pa na površini ostane vir. I dobro sam vidio jer poslije 10 sekundi dobijam žestok udarac na mamac. Pustio sam par sekundi da zategne strunu onda sam malo stegao kočnicu...Iz Ulcinja nam se javio Dalibor Lečić, ribolovac koji preferira obalni ribolov velikih predatora. Ovoga puta mu se na meti našao gof.


– Ponedjeljak ujutro. Budim se oko 5 sati i razmišljam da li da dođem autom ili barkom na poziciju gdje pecam. U slučaju da se budu vidjele tune u daljini da bi mogao da izađem sa barkom. Uzimam opremu i nosim je do čamca. Uzimam mamac koji sam dan prije ulovio i stižem na poziciju barkom već oko 6 – priča nam Dalibor

– Puštam mamac, skakavicu (cipola), i poslije nekih dvadesetak minuta vidim kurniju kod mamca. To je onaj vir koji ostane kad riba gađa lovinu pa na površini ostane vir. I dobro sam vidio jer poslije 10 sekundi dobijam žestok udarac na mamac. Pustio sam par sekundi da zategne strunu, a onda sam malo stegao kočnicu. Čim sam osjetio ribu na štapu znao sam da se radi o gofu – nastavlja Dalibor svoju priču.– Njegovi tupi, a jaki udari daju izvanredan užitak u borbi. Teren je bio pun izbačenih stijena i malo je zeznuto kad imate gofa na štapu jer stalno bije o dno. Al’ pošto sam ja porastao na tome dijelu da znam kakvo je dno i gdje je koja stijena, uspješno sam obišao sa ribom okolo i doveo je na rub stijene poslije samo 7 minuta. Na poziciji gdje je bio dobar pristup i gdje sam mogao sići i prihvatiti ribu, uhvatio sam ga ispod škrga i iznio na pristanište. Naravno da je sve snimljeno i da se može pogledati na mom YouTube kanalu – ispričao nam je Dalibor Lečić.