MARIO GAJSKI

Četiri sata lovio lignju potrebnu za ješku. Za zubaca mu je, pak, trebalo samo – pola sata

Boris Bulić

Ta je lignja bila teška skoro pola kilograma što je u principu preveliko za panulanje, ali budući da sam je tako dugo čekao nisam htio gubiti vrijeme već sam odlučio pokušati s tom velikom pa što bude. Povukao sam panulu na 20 metara i nakon samo pola sata panulanja u barku je ušao ovaj ljepotan od 5,5 kilograma…Mario Gajski živi u Zagrebu, ali svaki slobodni trenutak koristi za ribolov na Viru. Javio nam se sa svojim ulovom kakav bi svaki ribolovca smo poželjeti mogao.


– Sve počelo zapravo jako čupavo. Da bi mogao povući panulu trebala mi je lignja koju sam čekao puna četiri sata. I kad sam je napokon dobio, bila je veća nego što sam želio – priča nam Mario.


– Ta je lignja bila teška skoro pola kilograma što je u principu preveliko za panulanje, ali budući da sam je tako dugo čekao nisam htio gubiti vrijeme već sam odlučio pokušati s tom velikom pa što bude.

Povukao sam panulu na 20 metara i nakon samo pola sata panulanja u barku je ušao ovaj ljepotan od 5,5 kilograma. Borba je bila kratka ali vrlo intenzivna. Koristio sam štap Dam Camaro, rolu Daiwa 9000, upredenicu Delphin 0,70 milimetara Fluo, flourocarbon Seaguar 0,74 milimetra i udice Mustad 8 – ispričao nam je Mario Gajski.