Ribolovni pohod

Berislava pokazala kako se love kapitalci! Prvo zubatac od devet, a onda krunaš od 14 kila

Boris Bulić

Kroz jutro sam uspjela nasukati zubaca od 9 kila što je lijep ulov, ali i ne toliko poseban. A onda je na dubini od 61 metar, oko 11:30, na živu lignju došao ovaj krunaš. Udario je baš strahovito jako, ali ni on nije imao šanse…Iz Biograda na moru nam se javila Berislava Tolić koja kao pravi dalmatinski hedonist ne propušta priliku za uživanje u moru i ribolovu kad god je to moguće. U jednom od posljednjih ribolovnih pohoda uspjela je nasukati ne jednog, nego dva kapitalca.


I kao što priliči meštrima od panule, Berislava je bila skromna u svojoj izjavi. Evo što nam je ispričala:

– Ma nema tu puno priče. Lovila sam u Žutskom kanalu gdje sam kroz jutro uspjela nasukati zubaca od 9 kila, što je lijep ulov, ali i ne toliko poseban jer takve zubace i mnogi drugi love. A onda je na dubini od 61 metar, oko 11:30, na živu lignju došao ovaj krunaš. Udario je baš strahovito jako, ali ni on nije imao šanse. Nakon borbe koja je trajala cca. desetak minuta zubatac krunaš od 14 kila je bio u brodu.


Lovila sam rolom Okuma Andros i štapom Tubertini Vitality 2.10 metara, 6-12 lb, a udice su bile VMC-ove – ispričala nam je Berislava Tolić.