DARKO ŠPREM

Ako niste znali, i surfom se može i po škrpine i po zubace!

Boris Bulić

Najdraže mi je loviti s obale surf tehnikom. Počeo sam sa ušatama i bukvama, a sad se već mogu pohvaliti s kojom lijepom obradom, zubacem, škarpinom… Ova zadnja je ulovljena točno u podne na živog kneza i bila je teška 2.4 kilograma…Iz Varaždina nam se javio Darko Šprem koji unatoč blizini slatke vode lovi isključivo na moru. Ovoga je puta lovio na Cresu.


– Strastveni sam ribolovac, ako se može to tako nazvati budući da živim u Varaždinu, a radim u Austriji, u Grazu. Ali mislim da ipak jesam, jer koristim svaku priliku da krenem prema moru. Naime, lovim samo na moru iako je rijeka Drava od moje kuće udaljena samo nekoliko kilometara – priča nam Darko.

– Zaljubio sam se u more, otok Cres, tako da je Porozina na Cresu postao moj drugi dom. Sin Jan je krenuo mojim stopama pa smo kupili barku Istranku koju sam sa svoja tri prijatelja sređivao skoro godinu dana u Varaždinu. Tako sam i svoje prijatelje Zagorce zarazio ribolovom tako da svake godine dva puta idemo na nezaboravno druženje – nastavlja Darko svoju priču.– Najdraže mi je loviti s obale surf tehnikom. Počeo sam sa ušatama i bukvama, a sad se već mogu pohvaliti s kojom lijepom obradom, zubacem, škarpinom… Ova zadnja je ulovljena točno u podne na živog kneza i bila je teška 2.4 kilograma. Štap je bio Interlandov Tele Carp One 3.90, rola je bila Okumina Distance DTA-60, osnova je bila 0,60, predvez upredenica 0,20 milimetara, a udice Fudo 3/0 – ispričao nam je Darko Šprem.