DAVOR BARIČEVIĆ

Akcija nakon ‘tišine’. Peškafondom nasukao sipu od 1,20 kilograma

Boris Bulić

I dok smo uživali u tišini mora, tišinu i mir je odjednom narušila nagla aktivnost na ribolovnim štapovima. Kolega Dario je zakačio lignju, dok je meni nekako u istom trenutku zapumpala velika sipa i to s dubine od 40 metara!Davor Baričević, poznatiji kao  Nevera Rent a Boat & Fishing Trips iz Novog Vinodolskog, strastveni je ribolovac koji je svoje nedavno iskustvo pristao podijeliti s nama. Nedavno je s prijateljem krenuo na ribolovni izlet u blizini Novog Vinodolskog s posebnim naglaskom na lov liganja i velikih sipa. Evo što nam je Davor ispričao o tom svom doživljaju:


– Nakon što smo pripremili i posložili svoju opremu, krenuli smo prema Butinju, lokaciji nasuprot Novog Vinodolskog. Cilj je bio ulovit nekoliko liganja za večeru što nam je i pošlo za rukom.

Ali nakon uspješnog ulova nekoliko liganja, došlo je do pauze od gotovo sat vremena bez ikakve aktivnosti – priča nam Davor.


– Međutim, dok smo uživali u tišini mora, tišinu i mir je odjednom narušila nagla aktivnost na ribolovnim štapovima. Naravno, nitko od nas nije imao ništa protiv takvog narušavanja mira.Kolega Dario je zakačio lignju, dok je meni nekako u istom trenutku zapumpala velika sipa i to s dubine od 40 metara – nastavlja Davor svoju priču.


– Uživao sam u svakom trenutku ovog izazova. Izvlačenja ove prekrasne sipe je bilo poseban gušt  jer sam koristio osjetljivi ribolovni štap Alpha Tackle Crazy Ika Metal S682ML, kojeg sam kupio u Monster Bite trgovini, kao uostalom i svu ostalu opremu.A poseban detalj, koji će vjerujem zanimati većinu ribara i lignjara, je to da je sipa ulovljena na DTD-ov peškafondo Silicon Gavun White. Prihvat koji je školski odrađen možete vidjeti ovdje.


Sipa je bila teška 1,20 kilograma, a do noći smo ulovili još petnaestak lignji nakon čega smo se lagano uputili prema Novom Vinodolskom noseći sa sobom bogat ulov i nezaboravno iskustvo s mora – ispričao nam je Davor Baričević.