IVAN ŽAGAR

Na Pagu ulovio kraljicu mora: ‘Ovo je najveća koju sam ikad ulovio…’

Boris Bulić

Nakon nekog vremena gledajući u more, uočio sam da je karika odjednom otišla gore i počelo je izvlačenje strune iz role. Kada sam uzeo stap krenulo je naglo vući i tada kreće borba. Tada još nisam znao da se borim sa 'kraljicom mora'…Iz Požege nam se javio Ivan Žagar koji je dio ljeta proveo na Pagu gdje je, naravno, vrijeme kratio ribolovom. Evo što nam je Ivan ispričao o jednom od svojih ribolovnih iskustava sa Paga:


– Na Paga sam došao ljetovati sa svojom obitelji. Pošto volim pecanje i time se bavim, odnosno to je moj omiljeni hobi od malih nogu, naravno da sam sa sobom sam ponio i svoje štapove.


Tako sam to prijepodne zabacio svoje sisteme u more i čekao – priča nam Ivan.

– Bio je to divan sunčan dan. Lovio sam na svoja dva štapa s obale, a glavni mamac je bio volak. Inače su štapovi Okuma Safina, role Dyna Drag, struna 0,35 milimetara i udica Korda veličine 2 – nastavlja Ivan svoju priču.


– Nakon nekog vremena gledajući u more, uočio sam da je karika odjednom otišla gore i počelo je izvlačenje strune iz role. Kada sam uzeo štap krenulo je naglo vući i tada kreće borba. Tada još nisam znao da se borim sa ‘kraljicom mora’. Izvlačenje je trajalo oko desetak minuta.


Polako sam namotavao rolu i privlačio je obali. Tada se umorila i nije više imala snage za borbu.


Kada je ušla u podmetač nisam mogao vjerovati kolika je i kako krasno izgleda, prava kraljica mora!


Uslikao sam se za uspomenu jer je ova orada trenutno moja najveća riba koju sam upecao u moru. Težila je 2,5 kilograma.


Nadam se da će još biti takvih ulova i očekujem da će biti još i veće – ispričao nam je Ivan Žagar.