More

VJEKOSLAV BAKIJA

Za prste polizati: ‘Rižoto od prilipaka na temeljcu od prilipaka, ogrca, i kamena je zaboravljena spiza’

Riža mora nadoći i biti taman pod zub, a rižoto mora biti lipo kremozan, točno kakav triba biti, ni pregust, ni preridak i kakvoga i ja volin, da se ide zlicon. A ja sebi u pijat, povr rižota, pospen još malo sickanog petrusimena i rakatanog paškoga sira. Ovo mi je ispa najbolji rižoto od školjaka do sada.

Nacionalni brodar

Sindikat traži ostavku šefa Jadrolinije: “Sopta je znao sve o “Oliveru”, odgovoran je za kupnju starih i nesigurnih brodova”

"Oliver" četiri mjeseca boravi u remontnom brodogradilištu, bez obzira što linija koju bi trebao održavati vapi za novim brodom, kao i druge linije koje Jadrolinija održava

JADRANSKE ŠKOLJKE

Jeste li ikada imali priliku vidjeti školjku zvanu kopito? Kad je vidite bit će vam odmah jasno po čemu je dobila ime

Kopito je na dnu teško uočiti jer mu ljuštura u pravilu bude bogato obrasla algama i spužvama, a kad se otkrije, zbog čvrstog srastanja teško se odvaja od podloge. Lovi se tijekom cijele godine, pomoću posebnih kliješta, tzv. kopitara, ili ronjenjem, uz pomoć raznih priručnih alata ili golim rukama.

DANIJEL POLANC

Afričko iskustvo. Daniel se u vodama Konga okušao u lovu na jednu od najdinamičnijih riba svijeta

Zbog jakih morskih struja varalicu sam spuštao na nekih tridesetak metara dubine gdje sam jigganjem pokušavao isprovocirati napad ribe. Obično se ulovi amberjack, blue runner ili barakuda, no ovoga puta sam dobio giant trevally-a