Poboljšava izgled

Znate li sve prednosti tople vode za vaše zdravlje? Donosimo ih 6

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Topla voda može vam pomoći u detoksikaciji tijelaNema sumnje da je održavanje hidratacije presudno za vaše zdravlje, ali većina ljudi ne zna da pijenje mlake vode može pružiti neke ekskluzivne blagodati za vaše tijelo i kožu. Zapravo, medicinski stručnjaci kažu da je voda najkorisnija kada je pijete toplu, a savršena temperatura je negdje između 48  i 60 stupnjava. S obzirom na to koliko novca trošimo na skupe kozmetičke tretmane, ne odajemo dovoljno zasluga nečemu tako jednostavnom kao što je pijenje vode na pravi način. Voda je idealan saveznik za vaš dobar izgled.


Čisti kožu


Topla voda može vam pomoći u detoksikaciji tijela. Budući da pijenje tople vode uzrokuje porast tjelesne temperature, od toga se znojite. To vam pak pomaže da se riješite toksina i probavnim organima olakšava uklanjanje nečistoća. Čišćenje tijela iznutra liječi akne iznutra i čini vašu kožu zdravom i sjajnijom.


Sprečava prerano starenje


Toksini mogu ubrzati starenje kože i uzrokovati pojavu podočnjaka i podbuhlih vrećica. Pijenje tople vode pomaže u obnavljanju stanica kože koje su oštećene slobodnim radikalima i čini vašu kožu glađom i punašnijom.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Kožu čini blistavijom
Redovito pijenje tople vode pomaže vašem tijelu da razgrađuje masne naslage, opušta mišiće i pojačava protok krvi. Povećana cirkulacija krvi pomlađuje stanice kože i održava ih nahranjenima. Opskrbljuje radne stanice kože kisikom i uklanja štetne tvari, oživljavajući i obnavljajući vašu kožu, prenosi Bright Side.


Pomaže da na najbolji način iskoristite dobrobiti proizvoda za njegu kože


Pijenje tople vode najlakši je način da potaknete metabolizam, što će zauzvrat pomoći vašoj koži da iskoristi sve dobrobiti krema koje nanesete na nju. Budući da vam problemi s crijevima ne dopuštaju da unosite dovoljno vitamina i hranjivih sastojaka iz hrane, to može pogoršati postojeće stanje kože. Čaša tople vode razveselit će vaša crijeva i pomoći koži da dobije sve potrebne hranjive sastojke te da dulje ostane mlađa.


Hidratizira kožu


Bez obzira koliko skupa bila vaša hidratantna krema, nikad ne može održati kožu zaglađenom i bez bora ako ne pijete dovoljno vode. Nešto jednostavno poput svakodnevnog pijenja tople vode može vam pomoći ujednačiti tonus kože, smanjiti natečenost i zategnuti kožu.


Štiti kožu od infekcija


Čaša tople vode štiti bubrege i pomaže u borbi protiv upala. Kad su vaši organi čisti, koža je manje osjetljiva na infekcije. Za bolje rezultate dodajte nekoliko kapi limunovog soka.