Dobar tek!

Zdrava salata s tjesteninom je odličan ručak za ponijeti na posao

Life

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Ovaj obrok, ako se poslužuje u osam porcija, sadrži 260 kcal

Zdrava salata od tjestenine, koja pršti ljekovitim biljem, može se napraviti za nekoliko minuta.


Ovaj obrok, ako se poslužuje u osam porcija, sadrži 260 kcal, 11 g proteina, 34 g ugljikohidrata (od čega 2 g šećera), 8 g masti (od čega 4 g zasićenih masnih kiselina), 3,5 g vlakana i 0,9 g soli po porciji, piše BBC Food. 


Sastojci


  • 350 g penne, rigatoni ili druge tjestenine sličnog oblika
  • 8-10 velikih grančica mente
  • 150 g smrznutog graška
  • 200 g feta sira, izmrvljenog
  • vrećica od 50 g listova rukole
  • 1 limun, naribana korica i sok
  • u listićima morske soli i svježe mljevenog crnog papra
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 20-30 kvalitetnih mariniranih zelenih maslina bez koštica

Priprema


Tjesteninu kuhajte u kipućoj slanoj vodi s dvije grančice metvice. Tri minute prije kraja kuhanja dodajte grašak. Nakon što su tjestenina i grašak kuhani, ocijedite ih u cjedilu i protresite pod hladnom tekućom vodom dok se ne ohlade. Odbacite grančice mente.


Prebacite u veliku zdjelu i dodajte feta sir, rukolu, preostalu metvicu, limunovu koricu i pola soka, sol i papar i dobar komad maslinovog ulja. Ili grubo nasjeckajte ili zgnječite masline u mužaru i dodajte tjestenini. Dobro promiješajte i dodajte još limunovog soka, začina ili maslinovog ulja, ako želite.


Zapakirajte u prikladne posude za ponijeti na posao ili poslužite toplo kao dio glavnog jela ili predjela uz roštilj kod kuće.