Veliko finale

Završnica pariškog Tjedna visoke mode: Debi Roberta Wuna, Imane Ayissi, delikatni Fendi i povratak Muglera

Sanda Milinković

Revija Imane Ayissi, Foto: Reuters

Revija Imane Ayissi, Foto: Reuters

Kim Jones je pokazao umjetnost ručnog rada intrigantnim micro plisse haljinama od vunePariški Tjedan visoke mode završio je moćnim talijanskim Fendijem, afričkim dodatcima Imane Ayissija, debitantom Robertom Wunom i rock kolekcijom Muglera.


Fendijeva revija započela je nizom večernjih, koktel i mini haljina koje nisu bile kombinirane s kaputom ili jaknom. Poluprozirne svilenkaste i slip haljine često su praćene dugačkim srebrenim rukavicama i dijamantnim torbicama.


Kim Jones je pokazao umjetnost ručnog rada intrigantnim micro plisse haljinama od vune koje su djelovale vrlo elegantno. Tijekom revije se dogodio i jedan ne toliko haute couture trenutak jer je jedna od manekenki zapinjala u outfitu od sive svile zbog čega je morala rukama pridržavati haljinu.
Pala je odluka koja nije pokazala srž Fendija, a to je da se koristi stilski trik prebacivanja odjeće preko jednog ramena čime su se dobivali lookovi koji podsjećaju na Valentino devedesetih ili Elie Saab osamdesetih.


Jones je trebao stvoriti kvalitetan identitet za Fendi nakon ere Karla Lagerfelda gdje se estetika modne kuće mijenjala svake sezone, ali prema pisanju svjetskih modnih kritičara – to mu nije pošlo za rukom.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Fendi (@fendi)Robert Wun, dobitnik nedavne posebne nagrade ANDAM, debitirao je sinoć kao pažljivo iščekivani mladi talent. Kritičari su složni da su njegove manekenke tijekom revije često imale problema s hodanjem zbog glomaznih haljina, ali ističu detalje poput velikih kišobrana inspirirane Dalijem i prikaz moderne gejše.


“Naš klijent je osoba koja ulaže u posebne komade. Manje se radi o tome da se nešto nosi svakodnevno, a više o tome da se prikuplja luksuz kojeg žele zadržati zauvijek”, kazao Wun u jednom od intervjua za Vogue.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tatler Malaysia (@tatlermalaysia)Muglerov energetični dizajner Casey Cadwallader upriličio je prvu modnu reviju uživo nakon pandemije. Izgledala je prilično seksi i filmski, dajući volumen, teksturu i večernje outfite, ali bez glomaznih haljina. Čini se da je brend uhvatio svoj momentum pod kreativnom palicom ovog dizajnera i pokazao novu torbu, a na pomolu je i nova kolekcija cipela te kupaćih kostima.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli MUGLER (@muglerofficial)Imane Ayissi u visoku je modu upleo afričke tekstile, pokazujući modne dodatke od rafije u jarkim bojama uz haljine sa šljokicama i svilom.


“Postoji prozor za pokazivanje tehnika afričkih majstora”, kaže Ayissi.


Modeli su na pisti pokazali skulpturalne haljine i topove dominantno narančaste, crvene i zelene boje. Kombinacije su nastale tradicionalnom tehnikom tie-dye bojenja uz dodatak Swarovski kristala.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli CURATRESS (@curatressdotcom)