Moćna banana

Beauty trik: Evo zašto kora od banane ne bi trebala završiti u smeću

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Kora od banane ima brojna pozitivna djelovanjaRijetko koje kućanstvo nema u kuhinji banane, bilo da ih jedete samostalno, u omiljenoj zobenoj kaši ili pak volite raditi banana bread. Koji god je vaš omiljeni način konzumacije banana, vjerojatno koru uvijek bacite u smeće. No, kora banana može izvrsno poslužiti u vašoj beauty rutini. 


Nije nikakva novost da brojne namirnice iz kuhinje se mogu koristiti na razne načine. Talog kave poslužit će izvrsno kao piling, a brojne su primjene jaja, kokosovog i maslinovog ulja. No, jeste li znali da kora od banane ima pozitivne učinke na zdravlje i izgled kože?


Korištenje kore je veoma jednostavno. Dovoljno je unutrašnjom stranom kore nježno masirati lice i tijelo Naime, kora sadrži brojne korisne sastojke, poput vitamina A, C i E, cinka, aminokiselina i B vitamina. 
Kora od banane pozitivno djeluje na kožu. Pruža joj hidrataciju, radi blagi piling, ima antioksidativno svojstvo te tako štiti od slobodnih radikala. Brojna istraživanja su također pokazala da pozitivno djeluje u borbi protiv bora te ujednačava izgled kože. 


Nakon što ste nježnim pokretima umasirali koru banane na kožu, dovoljno je oprati lice nježnim sapunom ili gelom te toplom vodom.