Foto: iStock
Malo drugačija varijanta
povezane vijesti
Inače, ako niste znali, pire od cvjetače popularan je prilog jelima u Poljskoj!
Ako vam je malo dosadio klasičan pire, pokušajte ga zamijeniti ovom drugačijom povrtnom varijantom, a ekstra kremast i pun okusa je zahvaljujući kiselom vrhnju i cheddar siru.
Sastojci
- 1 cvjetača (oko 600g)
 - 15 g maslaca
 - 40 g kiselog vrhnja
 - 50 g cheddara
 - kopar za posipanje
 - maslinovo ulje, za posluživanje
 
Priprema
Cvjetove i stabljiku cvjetače narežite na komadiće veličine zalogaja. Kuhajte na pari 10 minuta dok potpuno ne omekšaju.
Kuhanu cvjetaču stavite u zdjelu zajedno s maslacem i kiselim vrhnjem i miksajte štapnom miješalicom dok ne postane glatka (to možete učiniti i običnom kuhačom).
Zatim umiješajte sir, dobro začinite i pospite koprom te dodajte malo maslinovog ulja.