Studio funkcionira kao otvoreni atelje

Zagrebački studio PALM64 novo je mjesto na kulturnoj mapi grada

Mija Dropuljić

Frano Ožbolt (GleFotka Studio)

Frano Ožbolt (GleFotka Studio)

Cilj novog studija je približavanja kulturnog sadržaja građanima kroz izložbe, promocije, književne večeri...U vremenu kada se, uslijed potresa i pandemije, stubokom promijenio svaki djelić naše stvarnosti, kada je kultura gurnuta na samo začelje naših prioriteta, a muzejski i galerijski prostori u Zagrebu šaptom padaju, dvije poduzetne Zagrepčanke odlučile su plivati protiv struje. Kako bi oživjele uspavanu kulturnu scenu i na jednom mjestu okupile kreativne snage grada, zaljubljenike u umjetnost i one koji će to tek postati, modna dizajnerica Dunja Sučić i likovna umjetnica Anita Kontrec u zagrebačkoj su Palmotićevoj ulici 64 širom otvorile vrata svog Art&Design Studija PALM64.  


Frano Ožbolt (GleFotka Studio)


Smješten u srcu grada, topao, šaren i prostran, višenamjenski prostor studija PALM64 funkcionira kao otvoreni atelje, a Dunja i Anita zamislile su ga kao kreativnu košnicu, mjesto gdje ideje i inicijative kolaju u živom i slobodnom dijalogu, a kultura nije nešto daleko, zatvoreno i strano već nešto pristupačno i nužno. Misija studija PALM64 je tako približiti kulturne sadržaje građanima i učiniti ih dostupnijima kroz likovne izložbe, promocije, književne večeri, predavanja te razgovore s renomiranim umjetnicima, dizajnerima, glazbenicima i likovnim kritičarima.

Znajući koliko je ponekad teško izaći iz anonimnosti i debitirati na zagrebačkoj umjetničkoj sceni, PALM64 odlučio je otvoriti vrata i mladim umjetnicima i dizajnerima, omogućiti im da naprave prve korake i prikažu svoje radove i proizvode zainteresiranoj javnosti u opuštenom i prijateljskom ozračju. PALM64 pritom nije zaboravio niti na edukativnu stranu, a umjetničko izražavanje će poticati različitim tipovima likovnih i drugih radionica na kojima će građani moći istražiti domete svog talenta, mašte i kreativnosti, te barem na trenutak pobjeći od crnih statistika i dramatičnih novinskih napisa koji već mjesecima čine našu svakodnevicu. U sklopu studija PALM64 nalazi se i art depot Anite Kontrec te radiona Dunje Sučić u kojoj krerira modne dodatke za svoj brend Marmelo.“Cilj nam je omogućiti otvorenu i fleksibilnu kulturnu komunikaciju, uvažavajući pri tome sve propisane epidemiološke mjere. Svi zainteresirani mogu biti slobodni kontaktirati nas prema vlastitim potrebama. Izložbeni dio studija PALM64 veličine je 50 kvadratnih metara, a uz nabrojene aktivnosti poput izložbi, književnih večeri i razgovora s umjetnicima, omogućava i održavanje profesionalnog fotografiranja, after-work partyja i team-building radionica”, objasnile su Dunja Sučić i Anita Kontrec. 


Sve informacije o studiju PALM64 možete pronaći na službenoj web stranici www.palm64.com, Facebook stranici Studio Palm 64 i Instagramu studiopalm64, a za više pitanja obratite se na mail adresu [email protected]