Raskošan i kremast

Za kremasti sorbet od manga potrebna su samo 4 sastojka

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Za ovaj recept biti će vam potreban smrznuti mango što čini proces dodatno lakšim

Sorbet od manga hit je slastica za toplije dane, a ako slijedite recept u nastavku, za izraditi jedan domaći sorbet biti će vam potrebna svega četiri sastojka.


Za ovaj recept biti će vam potreban smrznuti mango što čini proces dodatno lakšim, a rezultat je raskošan i kremast sorbet bogatog i neodoljivog okusa!



Sastojci


  • 150 g smrznutog manga
  • 60 ml  javorovog ili običnog sirup zaslađivača
  • 2 žlice soka od limete
  • prstohvat soli
  • metvica za ukrašavanje

Postupak


U procesor hrane stavite smrznuti mango te miksajte dok se ne usitni. Potom ostružite stjenke i dodajte sirup, sok od limete i sol te nastavite s blendanjem i povremenim struganjem kako na kraju ne bi bilo komadića.


Miksajte sve dok ne postignete kremastu konzistenciju, a nakon što je sorbet gotov, poslužiti ga možete odmah uz listić metvice ili ga možete pospremiti u hladnjak i ondje čuvati do dva tjedna!


Ako ga odlučite zamrznuti, prije posluživanja ostavite ga na sobnoj temperaturi  10-15 minuta.