Niski struk

Vraća se omraženi modni trend. Hoćete opet šetati uz niski struk?

Mija Dropuljić

FOTO: Bershka

FOTO: Bershka

Mislili smo da smo ga ostavili u modnoj prošlosti, a kad ono...Teško je zamisliti 2000-e bez jednog veoma bitnog modnog detalja – niskog struka. On je bio toliko popularan da se čak ni crveni tepih nije mogao zamisliti bez hlača ili suknji niskog struka.


Modni užas bi bio potpun kada bi goli trbuh bio dodatno ukrašen tankim lancem. Bili smo uvjereni da smo te modne dane ostavili iza sebe, no gle čuda. Niski struk se laganim, ali čini se sigurnim koracima vraća u mainstream. 

Početne godine poznate pjevačice Britney Spears nismo mogli zamisliti bez niskog struka. Slobodno možemo reći kako je ona bila kraljica hlača niskog struka koje je nosila u glazbenim spotovima, na snimanjima za razne časopise, a goli trbuh je bio obavezan na koncertima. Da, Britney ga je nosila i na crvenom tepihu. 
Ne možemo, a da ne spomenemo Paris Hilton, Shakiru, Keiru Knightley… Listu bi mogli nastaviti u nedogled – posve je jasno, svatko tko je imao iole ravan trbuh ponosno ga je pokazivao. Nećemo se lagati, niski struk smo nosili i mi. Zapravo je bilo nemoguće izbjeći ga kada su skoro sve traperice bile rezane tako, a duge suknje su se uvijek nosile ispod pupka. 


Trendovi su se mijenjali, a struk se svake godine podizao i podizao. Godinama smo nosili visoki struk koji je skrivao trbuh i stvarao liniju pješčanog sata. Onda su stigli crop topovi koji su ponovno u prvi plan stavili trbuh, no on je i dalje bio posve pokriven. Ono što je provirilo je tek pokoji centimetar gole kože. 


FOTO: Zara


Nažalost, za ovo proljeće nemamo dobre vijesti – niski struk se vratio na velika vrata, a inspiraciju za svoju novu modnu kombinaciju slobodno možete potražiti u starom glazbenom spotu Britney Spears ili Sharike. Ne vjerujete nam? Dovoljno je da pogledate tek dio ih ponude vodećih high street brendova. 


FOTO: Zara


Jeste spremni za povratak niskog struka?


FOTO: Reserved