Zdravo, slatko, sočno

Voćna salata koja donosi dugine boje na vaš stol

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Ovo je jedan od najdražih recepata za tople dane.

Voćnu salatu možete jesti samostalno ili uz vafle ili palačinke. Priuštite si užitak i podijelite ga s ukućanima. Osim što izgleda lijepo i nosi dugine boje na stol, ova mješavina šarenih plodova je zdrava i osvježavajuća, a tako ukusna. Djeci će se svidjeti ova voćna salata, a to je jednostavan način da ih natjerate da jedu puno voća odjednom.


Sastojci za ovu laganu voćnu salatu


Jagode – Trebale bi imati lijepu crvenu boju, bez tamnih mrlja, bez plijesni i provjerite lišće – ti zeleni vrhovi trebali bi izgledati svježe.


Ananas – onaj slatki miris ananasa. Da biste znali kada je zrelo, koža bi trebala požutjeti i trebala bi dati malo kad se pritisne.


Borovnice – birajte bucmaste sočne borovnice. One su obično slađe.


Crveno grožđe – da biste odabrali dobro grožđe, iscijedite nekoliko bobica, trebale bi biti čvrste i punašne, trebale bi izgledati čvrsto i netaknuto na stabljikama i imati lijepu boju.


Kivi – za odabir kivija potražite neke koji su prilično mekani kad se pritisnu. Oni koji su čvrsti su kiseli i nezreli.


Naranče – Svježe naranče dat će posebnu sočnost. Mango dobro djeluje kao zamjena za naranče.


Banane – ovo nije obavezno. Ako ih dodate, samo upotrijebite žute banane. Da nema zelenu koru (nisu dovoljno slatke) ili da nisu smeđe (previše kašasto).


Med – dat će posebnu slatkoću i nemojte ga izbaciti iz salate, osim ako ste alergični. U tom slučaju ubacite javorov sirup ili sirup od smeđe riže.


Limeta – za preljev


Kako napraviti voćnu salatu


Pripremite voće: nasjeckajte voće (osim borovnica) i dodajte u veliku posudu za miješanje. Napravite preljev: u maloj posudi za miješanje umutite med, koricu limete i sok od limete. Prelijte voće preljevom: prelijte voće neposredno prije posluživanja i bacite da se ravnomjerno premaže. Jednostavno, hranjivo i svježe. Dobar tek!