Totalno uživanje

Vegetarijanski čili od bundeve kojeg ćete obožavati

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Ovaj vegetarijanski čili od bundeve ispunjen je okusom, teksturom i taman dovoljno začina.

Kombinirajući lagane sastojke iz konzerve s nekoliko svježih komponenata, ovaj brzi obrok od jedne tave zagrijat će vas u hladnim danima.


Čili bez mesa jedna je od najboljih večera kojima se možete nagraditi nakon radnog dana. Bez obzira na to kako jedete (vegetarijansko, vegansko, meso, bundeva, ne-bundeva, začinjeno, ne-začinjeno), uvjereni smo da ćete uživati u ovom jelu.


Sastojci:


  • 2 žlice (30 ml) maslinovog ulja
  • 1 šalica nasjeckanog žutog luka (1/2 velikog luka)
  • 1 zelena paprika, narezana na kockice
  • 1 crvena paprika, na kockice
  • 1 mali jalapeño, mljeveni
  • 3 češnja češnjaka, mljeveni
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice svježeg mljevenog crnog papra
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 2 i 1/2 žličice mljevenog kima
  • 2 žličice čilija u prahu
  • 1 žličica luka u prahu
  • 2 šalice (480 ml) povrtne juhe
  • 3 limenke rajčice narezane na kockice
  • 1 konzerva graha
  • 435 g pirea od bundeve
FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Za posluživanje:


  • sjeckani cilantro
  • nasjeckani crveni luk
  • narezani avokado

Upute: Zagrijte maslinovo ulje na umjerenoj vatri u loncu. Dodajte luk, papriku i jalapeño. Promiješajte i kuhajte 5 minuta dok luk omekša. Dodajte češnjak, sol, crni papar, kim, čili u prahu i luk u prahu. Promiješajte i kuhajte 1 minutu. Dodajte preostale sastojke, uključujući crni grah.


Postavite poklopac na vrh, smanjite vatru na srednju jačinu i kuhajte 30 minuta uz povremeno miješanje.


Poslužite s bilo kojim dodatnim preljevima. Toplo preporučujemo cilantro za malo svježine. Njam!


Pikantnost: Ovaj je čili blago začinjen. Slobodno prilagodite čili u prahu na temelju toga koju jačinu volite. Po želji možete izostaviti jalapeño. Ako uklanjate malo začina, imajte na umu da će se izgubiti neki okus. Na njegovo mjesto možete dodati malo više kima, češnjaka ili luka u prahu.


Grah: Možete koristiti bilo koji grah u kojem uživate. Možete koristiti svijetli ili tamni grah, što vam je draže.


Bundeva: Preporučujemo da se u ovom receptu koristi pire od bundeve za veću kompaktnost smjese i punoću okusa.