
FOTO/Unsplash
Tjestenina je idealna hrana kada želite poboljšati raspoloženje.
povezane vijesti
Ukusna je, sočna i hranjiva, a mnogi će reći kako je ona poput zagrljaja omotanog oko svakog vrtloga vilice. Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli hladne zimske večeri uljepšati sočnom i toplom pastom obogaćenom umacima, začinskim biljem, povrćem i sirevima.
Postoji razlog zašto većina Talijana jede tjesteninu jednom dnevno, uspijevaju ostati u prilično zdravi i imaju neporeciv polet za životom. Mediteranska prehrana je pun pogodak ako želite iznenaditi partnera i na jednostavan način uljepšati date night kod kuće.
Ako ste raspoloženi za eksperimentiranje i unošenje malo drugačijih jela u svoj jelovnik, pronašli smo neodoljiv recept za vegetarijanski bolognese. Povrće, začinsko bilje i umak od rajčice mariniraju se zajedno dok sve ne dobije raskošan okus koji nevjerojatno zadovoljava.
Ova vegetarijanska tjestenina bolognese, zdrava je comfort food varijanta koju jedva čekamo uvrstiti u svoj menu.

FOTO/Unsplash
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 pakiranja izuzetno čvrstog tofua
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 4 češnja češnjaka
- 3 velike mrkve, nasjeckane
- 2 rebra celera, nasjeckana
- 2 šalice nasjeckanih gljiva (gumb ili kremini)
- 2 žličice košer soli
- Svježe mljeveni crni papar
- 1 žličica talijanskog začina
- 1 drobljena rajčica
- 1 žličica šećera
- 1 žlica maslaca
- 1 kilogram špageta
- za preljev: puno svježe naribanog parmezana, listova bosiljka, soli i papra
Upute
Ocijedite tofu između papirnatih ručnika 10 minuta, istiskujući što više viška vode. Izmrvite na male komadiće i ostavite sa strane.
U pećnici zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri, a zatim dodajte luk, češnjak, mrkvu, celer, gljive, izmrvljeni tofu, sol, papar i talijanski začin. Sve zajedno promiješajte i kuhajte dok povrće ne omekša i tofu postane zlatno smeđi, oko 20 minuta. Dodajte rajčicu i šećer, a zatim pustite da se krčka na srednje laganoj vatri, djelomično pokriveno, 45 minuta. Umiješajte maslac.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, podijelite je u zdjelice, a zatim prelijte bolonjezom, parmezanom i bosiljkom. Začinite solju i paprom, i uživajte!