Backwards beauty trend

Uz ovaj trik s TikToka vaš make up će trajati i ljeti

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Jedan posve drugačiji način nanošenja podlogeVisoke temperature, znoj i šminka nikako nisu dobar spoj. Osjećaj topljenja make upa je možda najgori mogući osjećaj kojeg možete imati ljeti. Što učiniti – odustati od šminke ili? Na TikToku kruži jedan novi beauty trend u koji se kunu sve beauty influencerice – uz pomoć tog trika make up traje i na plus 30. 


U pitanju je takozvani backwards beauty trend. Kao što samo ime govori tijekom nanošenja šminke radimo nešto malo drugačije, odnosno nanosimo make up proizvode u suprotnom redoslijedu. 


Prije nego se krenete šminkati, kao i inače nanesite njegu, odnosno kremu i obavezni SPF. Raspodijelite proizvod ravnomjerno na cijelo lice. 
Inače prvo nanosimo tekuću podlogu, a nakon toga puder u prahu i sprej za fiksiranje. U ovom slučaju preskačemo dio koraka i počinjemo s korakom dva i tri, odnosno nanosimo puder u prahu i sprej za fiksiranje/setting. 


Nakon toga na lice nanesite ravnomjerno primer te pričekajte da se posuši. Slijedi nanošenje podloge, odnosno odabranog pudera. Ako je potrebno dodatno napravite sloj s puderom u prahu za matiranje.