MAME I INSTAGRAM

Upoznajte Riječanku koja osvaja Instagram: Mala Mia glavna je junakinja bajkovitog profila

Dijana Ljubanović

Mama Martina

Mama Martina

Riječanka mama Martina otkrila nam je kako izgleda influencanje u Hrvatskoj kada je tema roditeljstvo.Mlade mame sve više inspiraciju za uređenje doma, pripremu hrane za svoje mališane, ideje za organiziranje slobodnog vremena, odijevanje, ali i informacije o odgoju crpe na društvenim mrežama.


Jedna beskrajno simpatična mama s puno stila je Riječanka Martina Tomljanović, na Instagramu poznatija kao @mamamartina koja iz dana u dan ima sve više pratitelja koji obožavaju njen stil i bajkovite pustolovine s njenom slatkom djevojčicom Mijom. Porazgovarali smo s Martinom koja nam je otkrila sve o svom influencerskom iskustvu.


Tko stoji iza profila @mamamartina?


Moje ime je Martina, a na Instagramu sam pod nazivom @mamartiina kao mama jedne skoro dvogodišnje djevojčice Mije. S njime sam započela prije nekoliko godina, ali svoju najveću inspiraciju pronašla sam upravo u ulozi majke, kada sam postala i malo više aktivnija u tom Insta svijetu gdje velik broj online kvadratića upravo čine fotke Mije i njezine sobice.Kako nastaju fotografije na Vašem Instagram profilu? Primjetno je da se pazi na svaki detalj. Odakle crpite inspiraciju, kako fotkate, birate i obrađujete fotografije?


Što se tiče samog fotografiranja, dosta sam zahtjevna i veliki perfekcionist. Najprije u glavi okvirno osmislim ideju, ali iskreno veliki dio inspiracije najčešće pronađem na Pinterestu. Kada sam prikupila ideje i sve moguće potrebne „rekvizite“ za fotografiranje, ide onaj najgori dio – kompozicija svega toga da se savršeno uklopi u moj Insta kvadratić.


Ukoliko je u pitanju fotkanje Mije, prije je to bilo puno jednostavnije dok je bila manja, gdje ju smjestiš, tu i bude 🙂 Dok je to sada postala prava pustolovina i izazov, pa to najčešće budu spontane fotografije dok se ona igra, pleše ili čak ako je zainteresirana, pozira barem 10 sekundi. I na kraju svakog fotkanja imam jedan veliki problem, a to je kako izabrati samo jednu pravu. Moram li reći da ih zna biti i oko stotinjak sličnih!


Jako bitna stavka uz kut fotografiranja je i osvjetljenje, tako da to najčešće onda odradim po danjem svjetlu, kada je sunčano, a aplikaciju koju najčešće koristim je Snapseed.Kako je nastao Instagram profil tako prepoznatljivog stila i bajkovitog ugođaja?


U početku je to bilo iz znatiželje, ali s vremenom je postao zabavan hobi da podijelim sa Insta zajednicom svoj smisao za fotografiju i da tako kažem „girly“ detalje i možda netko pronađe u svemu tome i inspiraciju. No, svakako volim naglasiti da moj život nije niti malo savršen, ali je pun savršenih trenutaka koji su složeni u kvadratiće na mojem Instagram profilu.


Tko je Vaša publika i na koji način komunicirate s njima?


Najbrojnija publika na mojem profilu su upravo mame s kojima izmjenjujem savjete i iskustva o odgoju i razvoju naše djece kao i teme iz svakodnevnog života, o putovanjima, modi i poslu.


Kako izgleda radni dan mame influencerice? Riječ je o relativno novom zanimanju o kojemu se zapravo ne zna mnogo.


Mama influencerica, to mi zvuči kao da pričamo o Elli Dvornik (smijeh).


Uglavnom to bude jutarnja jurnjava oko doručka da se barem nešto uspije pojesti prije odlaska u vrtić i na posao. Nakon posla opet jurnjava u vrtić da ju čim prije izgrlim i izljubim. Ako je lijepo vrijeme, obavezna je popodnevna šetnjica do parkića i onda standardni večernji rituali – večera, kupanje, čitanje priče, maženje i spavanje 🙂 I tada kreće mamina noćna smjena, obavljanje zaostataka koji se po danu nisu stigli.


Kako je pandemija koronavirusa utjecala na influensanje?


Iskreno, kod mene se nije niti osjetila. Jedini problem je bila nemogućnost fotografiranja vani, a imala sam toliko planova za fotkanje u proljeće.


Tako da su se uglavnom fotografije izvlačile iz arhive ili bi to bile flatlay ili fotke sobice.View this post on Instagram


✨ You can design and create, and build the most wonderful place in the world. But it takes people to make the dream a reality. ✨ . . . Čula sam da je novi trend objava fotki iz arhive, pa tako ide ova fotkica. Jer sobica naravno ne izgleda kao na njoj. Telefon je na podu kao i svi jastuci koji su postali zamjena za krevet. Čarobni štapić je postao sve samo ne to, uglavnom za lupanje tate po glavi. Baldahin je već uflekan čokoladicom pa sada čeka pranje i peglanje. Pomponi su se zavukli u svaki kutak sobe. Ali sve je to nebitno. Kada ju gledam dok se slatko igra u tom kreativnom neredu, brbljajući, plešući i smijući se, srce mi je puno. 💖 . . A vi? Kako provodite ovo kišno, proljetno vrijeme?


A post shared by Martina✨Motherhood & Lifestyle (@mamartiina) onVaša djevojčica je glavna junakinja Vašeg profila. Kako ona doživljava fotkanje i kreiranje contenta za društvene mreže?


Mia je postala već pravi majstor u tome i poziranju. Voli surađivati za vrijeme fotkanja dok joj ja govorim gdje i kako da stane, da se nasmiješi i to doslovno bude komedija. I naravno, nakon svakog snimanja i fotkanja, šefica sve mora pogledati (smijeh).


Koliko su društvene mreže važne u modernom roditeljstvu kada govorimo o dijeljenju informacija, iskustava i savjeta?


Smatram da su veoma važne, jer upravo sam uz pomoć drugih Insta mama i raznih savjeta, uspjela prebroditi neke nedoumice ili probleme koje svaku majku dočekaju u tom periodu prve trudnoće, prvog poroda, dojenja, cijepljenja i svakog prvog bitnog puta kod vas i vaše bebe. Tu sam upoznala i veoma drage prijateljice s kojima o svemu tome i dalje izmjenjujem informacije, iskustva i savjete što preko Instagrama, što na kavicama na Korzu.