Svila u kosi

Unesite proljeće u zimske dane uz jedan efektan detalj

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Svilene marame nisu samo detalj koji grije vaš vratIako su temperature još uvijek niske i vjetar nas prečesto podsjeća da zima još uvijek traje, sve što vam treba jest svilena marama kojom ćete unijeti dašak proljeća u svoj styling.


Svilena marama u pastelnim ili eklektičnim bojama izvrsno će se uklopiti uz „teške“ zimske komade poput vunenih pulovera i debljih haljina. Ali ovoga puta maramu nemojte koristiti kao detalj koji ćete nositi na vratu, već kao dodatak vašoj frizuri!

Svilene marame oduvijek su bile pojam elegancije, od Grace Kelly koja nije sjedala uz auto bez marame koja joj je štitila frizuru pa sve do Audrey Hepburn koja je marame koristila umjesto gumica za kosu. A trend marama umjesto gumica upravo postaje sve popularniji.Sve što trebate je podiči kosu u visoki konjski rep, učvrstiti je gumicom te oko gumice omotati svilenu maramu. Naravno, ne postoji posebno pravilo pa se možete poigrati i s neurednom punđom, vezati polurep ili jednostavno zavezati maramu poput trake uz korijen kose.Kod odabira boja i nijansi, možete se osloniti na bezvremenske modele u bijeloj ili krem boji ili se odlučiti za šarene i svijetle nijanse u ružičastoj ili zelenoj boji. U svakom slučaju, uz maramu će svaki look postići elegantniji dojam, a u slučaju da vam marama uporno klizi s kose, sve što trebate je pričvrstiti je uz dvije ukosnice uz korijen repa.