Završni radovi

Jedva čekamo kolovoz: Uskoro će se u Lici moći uživati u preslatkim kućicama za hobite

Marin Smolčić

Foto: PP GRABOVAčA

Foto: PP GRABOVAčA

Ovaj mini projekt čije se otvaranje očekuje u kolovozu u cijelosti je djelo zaposlenika Pećinskog parka GrabovačaUnatoč drastičnom smanjenju broja posjetitelja Pećinskom parku Grabovača zbog opasnosti od širenja COVID-19, marljiva ekipa ove ustanove u ovo »korona & predizborno« vrijeme usporedno realizira nekoliko projekata.


Najmlađi posjetitelji parka ipak s najvećim nestrpljenjem iščekuju početak kolovoza jer bi se tada trebala završiti i useliti hobitska kuća!


Još malo pa gotovaOvo zdanje bit će vjerna replika kuće malih i simpatičnih Hobita iz legendarnog filmskog hita »Gospodar prstenova«.
Kako nam je rekla ravnateljica Pećinskog parka »Grabovača« Jelena Milković ovaj mini-projekt u cijelosti je djelo zaposlenika ove ustanove i nalazi se na samome ulazu u cijeli kompleks.


Početak gradnje kuće Hobita


Načinjen je bez komplicirane građevinske dokumentacije, obaveznih par milijuna kuna troškova i ostalih popratnih boljki svakog graditeljskog poduhvata.


Sve što se gradi realizirali su vlastitim snagama i uz minimalna sredstva. Kao i u filmu, ova će kuća najvećim dijelom biti pod zemljom. Točnije, pod tanjim slojem zemlje, a pročelje će biti »ono pravo hobitsko«.


Unutrašnjost kućice čeka finalne radoveGraditelji iz Pećinskog parka Grabovača su radeći »hobitić nastambe« iskazali neizmjernu volju, trud, znanje, dok zalaganje nitko ne broji. Na rasporedu su sada precizni i zahtjevni poslovi uređivanj interijera i eksterijera.


U nama odraslima uvijek se skriva dijete, dječja mašta i razigranost, a veliki Hobiti iz Perušića dokazuju to na najbolji mogući način!