Pernille x Mango

U potrazi ste za dobrim basic komadima? Ova kolekcija je stvorena za vas

Mija Dropuljić

FOTO: Mango

FOTO: Mango

Danska stilistica kreirala kolekciju za brend MangoSvi znamo koliko su takozvani basic komadi neophodan dio u ormaru svake žene. Oni nikad ne izlaze iz mode te se kombiniraju uz sve postojeće komade iz vašeg ormara. Nažalost, često pod utjecajem brze promjene modnih trendove postane teško naći klasične odjevne predmete koji odolijevaju promjenjivoj prirodi brze mode. 


Mango je predstavio kolekciju s kojom potraga napokon završava. U pitanju je suradnja s Pernille Teisbaek, jednom od prvih Mango djevojaka. Pernille je danska stilistica, kreativna direktorica i majka. Njena prva kolekcija za popularni high street brend pokazuje kako je manje uvijek više. Nit vodilja kolekcija je da nekad volimo slagati stylinge, no nekad postoje dani kada jednostavno ne želimo pretjerano puno razmišljati, ali želimo i dalje dobro izgledati. 

U ovoj ekskluzivnoj kolekciji Pernille se fokusirala na jednostavne i bezvremenske komade koji prate sve njene cjelodnevne izazove, od odlaska na posao do slobodnog vremena i svega onoga između toga. 

“Mislila sam o ženi, majci i djevojci. Bilo mi je važno predstaviti raznoliku kolekciju koja zadovoljava zaposlenu modernu ženu”, objasnila je Pernille.