Stručnjaci otkrili

U ovim godinama smo skloniji prevarama. Provjerite jeste li u “rizičnoj” skupini

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Stigao je odgovor na vječno pitanjeIma li prevara ikakve veze s godinama ili varamo bez obzira u kojem životnom periodu se nalazimo? Znanstvenici su odlučili dobiti odgovor na ovo pitanje. 


Prevara je grozno iskustvo i može nas obilježiti za cijeli ljubavni život. Stoga ne čudi da prevareni partneri postaju izrazito oprezni kada je ulazak u novu ljubavnu vezu u pitanju. 


Tko vara? Koliko često? I jesmo li u pojedinim godinama skloniji prevarama? Sve su to pitanja koja nas znaju moriti, a stručnjaci su odlučili doznati odgovor na zadnje pitanje. 
Šest studija koje su vodili dva znanstvena na Sveučilištu u New Yorku i Kaliforniji došli su do zaključka da smo prevarama skloniji god velikih rođendanskih prekretnica. 


Posebno kritična je 39. godina života, a prati je 29. i 49. rođendan. Stručnjaci objašnjavaju da se tada nalazimo na svojevrsnim prekretnicama te više razmišljamo o svom životu i jesmo li sretni sa svim stavkama u njemu. Zbog toga smo skloniji riziku i aferama kako bi “ponovno osjetili uzbuđenje”.