Rezultati europskog istraživanja

U konkurenciji od 1,356 gradova: Zagreb proglašen jednom od europskih brunch oaza

Anja Pavlović

Foto: iStock

Foto: iStock

Hrvatska se može pohvaliti novim gastro uspjehom.Naime, Zagreb je prema istraživanju portala USwitch.com proglašen jednim od vodećih glavnih gradova u Europi gdje možete pojesti najbolji brunch.


S visokom ocjenom 8.85 od 10, Zagreb je zauzeo drugo mjesto odmah iza Atene. Prema istraživanju, koje je obuhvaćalo  recenzije više od 235 tisuća restorana diljem Europe, ocjenjivala se lokacija, vrsta kuhinje, ponuda jela, ocjene korisnika i cjenovni rang. ,


U tijesnoj konkurenciji, Zagreb je dobio visoke ocjene u svim kategorijama te tako još jednom potvrdio kako je svojom gastronomskom ponudom snažna konkurencija europskim prijestolnicama.
Unatoč pozitivnim recenzijama i visokom plasmanu, Zagreb ipak nije jedna od lokacija gdje ćete pojesti i najjeftiniji brunch.


Prema navedenom istraživanju, Zagreb se sa 32.48 eura po obroku smjestio na sedmo mjesto najskupljih brunch destinacija, što je gotovo dvostruko skuplje od vodeće Atene u kojoj ćete “omastiti brk” za samo 16.66 eura.


Na trećem mjestu nalazi se Valletta u Malti, koja je ostvarila visok plasman u brunch kategoriji, ali je proglašena i jednom od vodećih lokacija s vegetarijanskom ponudom.


U top pet glavnih gradova ušli su još Lisabon, koji osim kvalitete hrane nudi i pristupačnije cijene, pa će vas tako brunch u jednom od više od 2,100 restorana koštati prosječno 20 eura, i Sofija koja svoju bogatu ponudu nudi već za 21 euro.


Ako još niste istražili zagrebačku brunch ponudu, vrijeme je da otkrijete tajnu velikog gastro uspjeha naše prijestolnice.